ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα»

Το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, λέει η Φ. Γεννηματά

Γενικό προσκλητήριο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ απευθύνει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στη Real News. «Την ίδια στιγμή» σημειώνει «ξεκινάμε πιο εντατικά τον διάλογο με κόμματα και πρωτοβουλίες, κινήσεις πολιτών με τη συγκρότηση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινών τόπων και δράσεων εντός και εκτός Βουλής με τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση τονίζει: «Δεν έχουμε υπογράψει ούτε θα υπογράψουμε καμία λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα» και υποστηρίζει ότι «το σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση ως έχει, θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεράστιων προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε. Η αντιπολίτευση, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάλυψε το αντίστοιχο έλλειμμα σε επίπεδο Βουλής».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το κόμμα της δεν διεκδικεί, ούτε καν επιθυμεί, συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα. «Αυτό όμως που απαιτούμε, είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα του “πρώτη φορά αριστερού” μνημονίου, χωρίς αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και σημειώνει: «Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Σχεδιασμοί που, με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα».

Ερωτηθείσα αν το ΠΑΣΟΚ συζητά ενδεχόμενο συμμετοχής σε «ευρωπαϊκό μέτωπο» που θα κατέλθει στις εκλογές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά απαντά: «Δεν πιστεύουμε σε ανιστόρητα, πολωτικά και διχαστικά μέτωπα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη ημέρα με την ημέρα προχωρούν με πίστη και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάδειξη ενός δυναμικού άλλου πόλου με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αυτοδύναμο ρόλο».

Η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει τη θέση της για καθιέρωση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες, για νέες νοοτροπίες, θα καθυποτάξει την έπαρση του ισχυρού, θα φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact