ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρόσκοποι καλωσόρισαν παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» [εικόνες]

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσκόπου, 22 Φεβρουαρίου, οι Πρόσκοποι σε μία συμβολική κίνηση, καλωσόρισαν στην Προσκοπική οικογένεια τους μαχητές της ζωής, τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Τα παιδιά που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία βιώνοντας για πρώτη φορά την μαγεία του Προσκοπισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Οι Ενήλικοι Εθελοντές Πρόσκοποι φόρεσαν για πρώτη φορά το γαλανόλευκο προσκοπικό μαντήλι γύρω απ’ το λαιμό των παιδιών, καλωσορίζοντάς τα με αυτόν τον τρόπο στη μεγάλη Προσκοπική οικογένεια. Όταν τα παιδιά κερδίσουν τη μάχη και εξέλθουν από το Νοσοκομείο, θα μπορέσουν να παίξουν το προσκοπικό παιχνίδια σε μία από 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας και του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με την οικογένεια των προσκόπων

Η πρωτοβουλία αυτή – η πρώτη σε μία σειρά από άλλες – πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

 Πολλές δράσεις και πρωτότυπα παιχνίδια για τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας οργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Κατά την υπογραφή της Συμφωνίας, η Πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε τιμήσει τον Πρόεδρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κύριο Ισίδωρο Κανέτη με τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σε αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων Προσκόπων.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμά το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Η 22α Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου, κατά την οποία οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης, με στόχο να ακολουθήσουν την ρήση του ιδρυτή Λόρδου Baden Powell που είπε στους νέους ότι «Ο πραγματικός τρόπος να κατακτήσεις την ευτυχία, είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους»!

Eθελοντές πρόσκοποι φόρεσαν στα παιδιά το γαλανόλευκο προσκοπικό μαντήλι

Περισσότερα για τους Έλληνες Προσκόπους μπορείτε να βρείτε: www.gineproskopos.gr
Περισσότερα για το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, μπορείτε να βρείτε: www.elpida.org και για τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» oramaelpidas.gr.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact