ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις άνθρωποι που αξίζει να ακούει κανείς για την Ελλάδα

Τα τρία πρόσωπα-κλειδιά που αξίζει να ακούει κανείς για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους της παρουσιάζει το Bloomberg. Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, καθώς η Ελλάδα εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης δύσκολα μπορεί να κρίνει κάποιος τις αξιόπιστες πηγές των συζητήσεων για το εν εξελίξει «ελληνικό δράμα».

Με αφορμή τα λεγόμενα του Γιάννη Βαρουφάκη που προκάλεσαν διακυμάνσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων λέγοντας ότι η συμφωνία είναι κοντά και τη μετέπειτα διάψευση αυτών των ισχυρισμών από τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οικονομολόγοι της ING σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, εκτιμούν ότι αγορές, πολίτες, πολιτικοί και όλοι, πρέπει να δίνουν προσοχή στις δηλώσεις μόνο της Άνγκελα Μέρκελ, του Αλέξη Τσίπρα και του Μάριο Ντράγκι.

«Καθοδηγούμαστε από αυτά τα τρία πρόσωπα», τονίζει ο Κάρστεν Μπρζέσκι της ING και επισημαίνει: «Η Μέρκελ κρατά χαμηλό προφίλ αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο».

Το Bloomberg σημειώνει σε αυτό το σημείο ότι η Μέρκελ θεωρεί κρίσιμης σημασίας την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και προσπαθεί να κατευνάσει τους ψηφοφόρους της λέγοντάς πως πρέπει να αποφευχθεί η διάλυση της ένωσης. Από την άλλη, ο Τσίπρας θέλει να τερματίσει τη λιτότητα και την ταπείνωση των Ελλήνων, ενώ στη μέση βρίσκεται ο κεντρικός τραπεζίτης που κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει στη ζωή το ευρώ.

«Εντός του ελληνικού matrix, ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι αυτός που κάνει θόρυβο, αλλά αυτός που αποφασίζει είναι ο Τσίπρας», αναφέρει, μεταξύ άλλων το πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο Μάριο Ντράγκι διατηρεί τη ρευστότητα της Ελλάδας μέσω του ELA, όμως δεν δέχθηκε τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact