ΚΟΣΜΟΣ

Οι ξεκαρδιστικοί κανόνες ιδιοκτήτη Airbnb για την καθαριότητα στην τουαλέτα

«Παρακαλώ να απομακρύνετε σχολαστικά όλες τις σταγόνες νερού μετά το ντους»

Το Airbnb έχει μπει στη ζωή μας με τρόπο καταλυτικό και έχει αλλάξει τους «κανόνες» στον τουρισμό, είτε θετικά είτε αρνητικά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως τα πράγματα μπορεί να γίνουν τραγικά ή την ίδια στιγμή να προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ένας άνδρας στη Βρετανία δημοσίευσε τους «ξεκαρδιστικούς» κανόνες υγιεινής που του έθεσε ο οικοδεσπότης του στο Airbnb, που συμπεριλάμβαναν τη σχολαστική απομάκρυνση όλων των σταγόνων νερού που είχαν μείνει μετά το ντους.

Το Σαββατοκύριακο ο Ian Hickton φιλοξενήθηκε σε ένα σπίτι ενοικιαζόμενο μέσω του Airbnb, όπου βρήκε τους πολύ συγκεκριμένους κανόνες για τη χρήση του μπάνιου.

Σύμφωνα με τον Hickton, ο οποίος ανάρτησε τη λίστα στο Twitter, του θύμισε τους χαρακτήρες μίας σειράς στη Βρετανία, που είναι πολύ γνωστοί για τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που θέτουν στα σπίτια τους και αναστατώνουν τους επισκέπτες.

«Οι πραγματικοί κανόνες του σπιτιού Airbnb που έμεινα χθες το βράδυ» έγραψε στο tweet ο Hickton.

Όπως αναφέρει ο Independent, η λίστα ξεκινάει με μία μικρή παράκληση, ζητώντας από τους επισκέπτες ευγενικά να χρησιμοποιούν τον νιπτήρα χωρίς να βρέχουν τον καθρέφτη.

Ωστόσο, εκτός από το να διατηρούν τον καθρέφτη καθαρό από λεκέδες νερού, ο ιδιοκτήτης ζητά επιπλέον από τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν λεπτομερείς οδηγίες όσον αφορά το ντους και τη χρήση της τουαλέτας.

«Πριν να κάνετε μπάνιο, παρακαλώ απλώστε το χαλάκι στο πάτωμα» συνεχίζει η λίστα. «Όταν τελειώσετε παρακαλώ τοποθετήστε το στο καλοριφέρ για να στεγνώσει. Αν είναι πιθανό να λερώσετε το πάτωμα όταν χρησιμοποιείτε τον νιπτήρα, παρακαλώ κάντε το ίδιο. Αφού κάνετε ντους παρακαλώ χρησιμοποιείστε το ειδικό λάστιχο για τα τζάμια που παρέχεται για να σκουπίσετε όσα νερά έχουν κολλήσει σε αυτά, στα πλακάκια και στο παράθυρο στο μπάνιο του πρώτου ορόφου.

Όταν τελειώσετε με το λάστιχο, παρακαλώ χρησιμοποιείστε την πετσέτα που θα βρείτε στο μπάνιο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία στεγνώματος μέσα στο ντους».

Ο ιδιοκτήτης του Airbnb συμπεριλαμβάνει επίσης τις προτιμήσεις του για τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την τουαλέτα, μέσα σε αυτές και την υποχρεωτική χρήση της βούρτσας.

«Η χρήση της βούρτσας τουαλέτας δεν είναι προαιρετική» γράφει στις οδηγίες, επεξηγώντας ότι ο σκοπός της είναι «να απομακρύνει οποιαδήποτε σημάδια του περάσματός σας, οποιουδήποτε χρώματος, από το εσωτερικό της λεκάνης (πάνω και κάτω από τη γραμμή του νερού), από το χείλος της λεκάνης και από το κάτω μέρος του καπακιού».

Η τελευταία οδηγία στη λίστα, πριν να καταλήξει με την υπενθύμιση να σιγουρεύουν οι επισκέπτες ότι το πάτωμα του μπάνιου είναι στεγνό, είναι ότι ζητάει από τους άνδρες να «κάθονται και όταν κάνουν το νούμερο ένα και το νούμερο δύο».

Στο Twitter φυσικά έγινε πάρτι με σχόλια, καθώς η λίστα έγινε δεκτή με χιούμορ, με κάποιους όμως να επισημαίνουν ότι αποτελεί κόκκινο πανί.

«Αναρωτιέμαι πώς τιμωρούνται οι παραβάσεις» έγραψε ένας σχολιαστής.

Κάποιος άλλος είπε: «”Μην αφήνετε ίχνη του περάσματός σας”. Πόσο μοχθηρό είναι αυτό;».

Στην πραγματικότητα η εταιρεία Airbnb δεν έχει καθορίσει, αν υπάρχουν, ποινές που μπορεί να επιβληθούν σε επισκέπτες που δεν ακολουθούν τους κανόνες καθαριότητας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact