ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Κάθε Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος κάνει δημόσιες εκτελέσεις αμάχων!

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει πως εγκλήματα πολέμου διαπράττονται τόσο από τους αντάρτες, όσο και από την κυβέρνηση

Οι δημόσιες εκτελέσεις αμάχων τις Παρασκευές στις ζώνες της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει ένα «συνηθισμένο θέαμα», κατήγγειλε σήμερα σε έκθεσή της ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία τόσο η συριακή κυβέρνηση όσο και οι εξεγερμένοι του Ισλαμικού Κράτους διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον μεταξύ τους πόλεμο.

«Οι εκτελέσεις στους δημόσιους χώρους έχουν γίνει ένα συνηθισμένο θέαμα τις Παρασκευές στη Ράκα και τις ζώνες στην επαρχία του Χαλεπιού που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ)», αναφέρει η διεθνής ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτή η εκστρατεία των δημόσιων εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς και ακρωτηριασμών και μαστιγώσεων έχει στόχο να «ενσταλάξει τον τρόμο στον πληθυσμό» και να εξασφαλίσει πως αυτός ο τελευταίους είναι υποταγμένος στην εξουσία του Ισλαμικού Κράτους, προσθέτει.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι τζιχαντιστές ενθαρρύνουν και μερικές φορές ακόμη και υποχρεώνουν τον πληθυσμό να παρακολουθεί αυτές τις εκτελέσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι άνδρες, αλλά πολλοί έφηβοι ηλικίας μεταξύ 15 και 17 ετών, καθώς και γυναίκες έχουν επίσης εκτελεσθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Η επιτροπή πήρε εντολή από το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να ερευνήσει και να καταγράψει όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη Συρία που σχετίζονται με τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Στην έκθεσή τους, οι ερευνητές κατηγορούν για μια ακόμη φορά τη συριακή κυβέρνηση ότι διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Οι μη κρατικές ένοπλες οργανώσεις κατηγορούνται επίσης ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Η ερευνητική επιτροπή υποψιάζεται εξάλλου πως η Δαμασκός έριξε βαρέλια με εκρηκτικά και χλώριο στο Καφρ Ζέιτα, το Αλ-Ταμάναα και το Ταλ Μινίς (δυτική Συρία).

“Υπάρχουν εύλογοι λόγοι για να πιστέψει κανείς ότι χημικά όπλα, πιθανόν χλώριο, χρησιμοποιήθηκαν” οκτώ φορές μέσα σ’ ένα διάστημα 10 ημερών τον Απρίλιο, γράφουν οι ερευνητές.1:52 μμ 27/8/2014
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact