ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα : Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι η λύση για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το κλείσιμο των συνόρων για τα πρόσωπα που προέρχονται από τις αφρικανικές χώρες που αποτελούν εστία της επιδημίας του Εμπολα δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διορισμού ενός προσώπου που θα είναι αρμόδιο για τον συντονισμό της εκστρατείας για την αντιμετώπιση του ιού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

“Δεν έχω φιλοσοφικού χαρακτήρα αντίρρηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων, αλλά όλες οι συνομιλίες με ειδικούς δείχνουν ότι αυτό το μέτρο θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από τα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια που έχουμε θέσει σε εφαρμογή”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο μετά τη σύσκεψη με την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την αντμετώπιση της θανατηφόρας επιδημίας.

Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, μία τέτοια απαγόρευση θα ωθούσε τα άτομα που προέρχονται από την Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα μεταφοράς για να φθάσουν στους προορισμούς τους και στην απόκρυψη των χωρών προέλευσής τους.

“Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε, τελικά, λιγότερες πληροφορίες για τους πιθανούς φορείς του ιού”, απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος στα μέλη του αμερικανικού Κονγκρέσου που διατύπωσαν αιτήματα για την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διορισμού ενός “τσάρου”, ενός προσώπου που θα είναι επιφορτισμένο με τον συντονισμό σε ομοσπονδιακό επίπεδο του συνόλου των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι πιθανόν να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία.

“Μπορεί να ήταν θετικός ο διορισμός κάποιου άλλου”, είπε, τονίζοντας ότι αυτό δεν θα σήμαινε αμφισβήτηση του έργου της υπουργού Υγείας Σίλβια Μπέργουελ ή του δρ Τόμας Φρίντεν, διευθυντή των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact