ΕΛΛΑΔΑ

Οργή στη δίκη για το θάνατο του 13χρονου Βασίλη στο λούνα παρκ στο Ελληνικό

Σχεδόν 5 χρόνια μετά, λόγω των συνεχών αναβολών, άρχισε η δίκη για τις ευθύνες του θανάτου του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου στο υπαίθριο Λούνα παρκ του Ελληνικού. Μια ανέμελη βόλτα με τους γονείς του, έμελε να είναι και η τελευταία του τον Απρίλιο του 2014.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας άρχισε με την κατάθεση της μητέρας του η οποία περιέγραψε πως έγινε το ατύχημα το οποίο ήταν η αίτια να χάσει το παιδί της. Μαζί με τον Βασίλη στη φουσκωτή μπάλα καθόταν και η μικρότερη αδελφή του. Ο άνεμος που φύσηξε ξαφνικά σήκωσε περισσότερο την μπάλα, η οποία άρχισε να στροβιλίζεται.

«Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου”  Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς» είπε η μητέρα στην κατάθεσή της. Ωστόσο ο άτυχος Βασίλης φαίνεται ότι είχε χτυπήσει πολύ, γιατί τα μάτια του ήταν ανοιχτά και η γλώσσα του είχε γυρίσει…. Για την μητέρα του 13χρονου τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας ήταν η αιτία που έχασε το παιδί της τη ζωή του.

«Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος  μέσα στην  πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γυρω, δε θα είχε γίνει τίποτα», είπε η μητέρα αλλά και ο πατριός του 13χρονου. Μάλιστα ο μάρτυρας λίγο από το τραγικό περιστατικό αποθανάτιζε  τα παιδιά, φωτογραφίζοντάς τα.

«Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια», είπε  ο μάρτυρας  για  να  συνεχίσει  με  λυγμούς:  «Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του ” Ελεάνα κρατήσου…..” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ δεν είχαν άδεια λειτουργίας όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος είχε μισθώσει το χώρο και οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ πλήρωναν κανονικά ενοίκιο.

«Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σ’ εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες του δήμου ελέγχθηκαν και έχουν όλοι απαλλαγεί. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact