ΓΥΝΑΙΚΑ

Όσα πρέπει να προσέξετε για το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου

Το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου είναι ο ξαφνικός, ανεξήγητος θάνατος ενός μωρού, συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενός φαινομενικά υγιούς βρέφους.

Παρόλο που τα αίτια παραμένουν άγνωστα, φαίνεται να σχετίζεται με κάποια ανωμαλία στο τμήμα του εγκεφάλου του βρέφους που ελέγχει την αναπνοή και την αφύπνιση.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει κάποιους παράγοντες που ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο για τα μωρά. Έχουν επίσης καταλήξει σε κάποια μέτρα πρόληψης που μπορούν να λάβουν οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά. Ίσως το πιο σημαντικό να είναι να τοποθετούν το μωρό ανάσκελα για να κοιμηθεί.

Αίτια

Ο συνδυασμός των φυσικών και περιβαλλοντικών παραγόντων κατά τον ύπνο, μπορεί να κάνει ένα βρέφος πιο ευάλωτο στον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

Φυσικοί παράγοντες

Οι φυσικοί παράγοντες περιλαμβάνουν:

Ανωμαλίες του εγκεφάλου: Μερικά βρέφη γεννιούνται με προβλήματα που τα καθιστούν πιο πιθανά στον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο. Σε πολλά από αυτά τα μωρά, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την αναπνοή και τη διαδικασία του ξυπνήματος δεν λειτουργεί σωστά.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact