ΔΙΑΦΟΡΑ

Όταν χτυπάει κεραυνός: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν είσαι μέσα σε αυτοκίνητο

Αν και οι αριθμοί λένε ότι στατιστικά δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό, το τελευταίο περιστατικό στο Φαλακρό Δράμας ήρθε να υπενθυμίσει ότι πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως είχε γίνει και πριν κάποια χρόνια με θύμα έναν ποδοσφαιριστή τοπικού πρωταθλήματος στην Εύβοια.

Στατιστικά, λοιπόν, η πιθανότητα να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό είναι απειροελάχιστη και συγκεκριμένα μόλις μία στο εκατομμύριο. Επιπλέον, από τα δέκα άτομα που θα έχουν την ατυχία να τους συμβεί κάτι τέτοιο, μόνο ο ένας τελικά θα καταλήξει.

Πάντως η γενική οδηγία για το πώς πρέπει να αντιδράσει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι ξεσπά καταιγίδα με κεραυνούς είναι να σπεύσει να βρει καταφύγιο σε ένα κτήριο.

Και με τον όρο κτήριο εννοούμε κανονικές και πλήρεις κατασκευές και όχι κάποιο υπόστεγο ή κάτι ανάλογο.

Και αυτό διότι όταν ο κεραυνός το χτυπήσει, στη συνέχεια όλη αυτή η ενέργεια διοχετεύεται μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των καλωδιώσεων σε γειωμένες ράβδους οι οποίες στη συνέχεια τον κατευθύνουν στην γη, προσφέροντας αυτό που ονομάζουμε γείωση.

Ακόμη κι αν βρισκόμαστε στο σπίτι, οφείλουμε να αποφεύγουμε μπαλκόνια, βεράντες, παράθυρα και να χρησιμοποιούμε βρύσες ή συσκευές με καλώδιο, για προφανείς λόγους.

Στην περίπτωση που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού λύση μπορεί να δώσει το αυτοκίνητό μας, αλλά με δύο προϋποθέσεις.

Πρώτον, για να είναι κάποιος απόλυτα προφυλαγμένος, δεν πρέπει να ακουμπάει το πλαϊνό της πόρτας, αφού αν κάνει το λάθος και το αγγίξει θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και δεύτερον οφείλει να περιμένει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγει από αυτό.

Προφανώς πρέπει πάση θυσία να αποφεύγουμε ανοιχτά σημεία, ύψη και κυρίως δέντρα, παρά το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ συχνά ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο να κάνουν αυτό το βασικό λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή τους.

Τέλος, αν και πολλοί είναι εκείνοι που λαχταρούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα συνοδεία βροχής, κατατάσσοντας αυτήν την εμπειρία ως ιδιαίτερη, και αυτοί ουσιαστικά προκαλούν την τύχη τους. Οι ειδικοί λένε ότι όχι μόνο πρέπει να βγουν από το νερό αλλά και να απομακρυνθούν το λιγότερο 100 μέτρα από την ακτή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact