ΓΥΝΑΙΚΑ

Όταν κάποια γυναίκα γίνεται Λεσβία

Δεδομένα γύρω απο την Γυναικεία ομοφυλοφιλιά

⦁ Ένας μεγάλος αριθμός λεσβιών είναι ή έχουν υπάρξει παντρεμένες. Στο βιβλίο τους «Ομοφυλοφιλίες» (1978) οι ερευνητές Bell και Weinberg αναφέρουν έναν αριθμό μελετών που βρήκαν ότι ένα ποσοστό λεσβιών μεγαλύτερο του 20% έχουν παντρευτεί τουλάχιστον μία φορά. Η δική τους έρευνα σε 300 περίπου λεσβίες από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι μεγαλύτερο ποσοστό από το ένα τρίτο από αυτές έχουν παντρευτεί.

⦁ Οι μισές από τις παντρεμένες γυναίκες που ρωτήθηκαν από τους παραπάνω ερευνητές είχαν τουλάχιστον ένα ή περισσότερα παιδιά (ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος για τις μαύρες γυναίκες). Από το σύνολο των γυναικών (παντρεμένες και ανύπαντρες), τουλάχιστον μία στις πέντε ήταν μητέρα.
⦁ Από το ίδιο δείγμα, ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που είχαν την πρώτη σταθερή σχέση με γυναίκα ήταν τα 22 χρόνια, παρ’ όλο που η ηλικία της πρώτης λεσβιακής σεξουαλικής εμπειρίας ήταν συχνό μικρότερη (γύρω στα 17).

⦁ Σε μια άλλη μελέτη, το 50% των γυναικών αναγνώριζαν ότι είναι λεσβίες, προτού κάνουν μια σεξουαλική σχέση με κάποια άλλη γυναίκα και το 50% των γυναικών το έκαναν μετά.
⦁ Μια ενδιαφέρουσα πλευρά ερευνών που έγιναν πρόσφατα είναι ότι – παρά τις προφανείς κοινωνικές πιέσεις – οι λεσβίες αναφέρουν ότι είναι ικανοποιημένες από το στιλ ζωής τους. Σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Τα Νέα των Ομοφυλόφιλων (Jay και Young, 1979), στο ερώτημα «Αν μπορούσατε να πάρετε ένα χάπι και να γίνετε κανονικές, θα το κάνατε;» ένα ποσοστό 95% από τις λεσβίες που ρωτήθηκαν απάντησαν «Όχι».

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΣΒΙΑ

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες που επιχειρούν να εξηγήσουν τι κάνει ένα άτομο να γίνει ομοφυλόφιλος ή λε­σβία. Αυτές συμπεριλαμβάνουν γενετικές θεωρίες που υπο­στηρίζουν ότι κάποιος γεννιέται έτσι ή ορμονικές ερμηνείες και θεωρίες που επικεντρώνονται στις πρώτες παιδικές εμπει­ρίες στα πλαίσια της οικογένειας.

Καμιά από αυτές τις θεωρίες πάντως δεν εξηγεί ολοκλη­ρωμένα τη διαφορετική φύση των εμπειριών, που έχει μια γυ­ναίκα που γίνεται λεσβία.

Ούτε οι ερευνητές είναι σε θέση να υποστηρίξουν ότι οι λεσβίες είναι βιολογικά διαφορετικές από τις υπόλοιπες γυναίκες ή ότι έχουν επηρεαστεί από μια διαφο­ρετική ανατροφή. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθορισμένη «συ­νταγή» για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία.

Η παντρεμένη γυναίκα, που τα παιδιά της έχουν φύγει από το σπίτι και που στην ηλικία των 48 ερωτεύεται για πρώτη φορά κάποια άλλη γυναίκα, προφανώς έχει μια πολύ διαφορε­τική εμπειρία της γυναικείας ομοφυλοφιλίας, από εκείνη ενός 15χρονου κοριτσιού που ελκύεται από άλλα κορίτσια ή της 27χρονης γυναίκας που υιοθετεί μια λεσβιακή – φεμινιστική ανάλυση της σεξουαλικότητας της.

Συντακτική Ομάδα Fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: “Διορθώσαμε το λάθος του 1934”

Νέο «λάδι στη φωτιά» έριξε ο Τούρκος πρόεδρος…

Πόρισμα κόλαφος: Παραπομπή Παπαγγελόπουλου με 8 βαριά αδικήματα

Για 8 βαριά αδικήματα παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο…

Έρχεται μάσκα παντού

Συναγερμός σήμανε στη χώρα μετά την ανακοίνωση του…

Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς

Αν κάποια εκκλησιά ειχε λόγους να συμβολίζει τον…

Η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 42 σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση

«Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, υπήρξε ευρύτατη συναίνεση για…

Κλείνει τζαμιά και απελαύνει ιμάμηδες η Αυστρία – Οργή στην Άγκυρα

Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την απόφαση…

Πρωτοφανές άδειασμα Βερολίνου για την Αγία Σοφία

Πρωτοφανές άδειασμα του Βερολίνου για την Αγία Σοφία…

Έρχεται έκτακτο φθινοπωρινό επίδομα σε 400.000 εργαζομένους

Έξτρα οικονομική ενίσχυση σε έως 400.000 εργαζομένους του…

Τουρκικά ΜΜΕ κατά Βορίδη: «Μπ@στ@δρε τι θέλεις από το σπίτι του Κεμάλ»

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν…
contact