ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όταν ο Αρμστρονγκ πάτησε στο φεγγάρι [20 Ιουλίου 1969]

Σήμερα συμπληρώνονται 44 χρόνια από την μεγαλύτερη την πρώτη προσεδάφιση ανθρώπου στη Σελήνη.

Ήταν 20 Ιουλίου 1969 όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν με το διαστημόπλοιο Apollo 11, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους στον δορυφόρο της Γης.

Η υπόθεση αυτή μέσα στα επόμενα χρόνια έμελλε να πάρει διαστάσεις αστικού μύθου με μεγάλο μέρος του κοινού να υποστηρίζει πώς η επίμαχη προσελήνωση έγινε σε στούντιο στη Γη.

O Nιλ Άρμστρονγκ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, (αφού ο Όλντριν ακολούθησε 20 λεπτά αργότερα) και είπε την ιστορική φράση «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες και ιστορικοί ερευνητές, η συγκεκριμένη φράση δεν ήταν καθόλου αυθόρμητη.

Ο ίδιος ο Άρμστρονγκ φαίνεται πώς πρόβαρε τα λόγια που θα πει για μέρες πριν πατήσει στη Σελήνη, ενώ, όπως αναφέρει και ο Άντριου Τσάικιν στο βιβλίο του «A man on the moon» καθημερινά βομβαρδιζόταν με προτάσεις για τις πρώτες του λέξεις στη Σελήνη, ενώ μέχρι και το περιοδικό Esquire διεξήγαγε γκάλοπ για το ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα λόγια του ανθρώπου που θα πατήσει στη Σελήνη.

Μετά την αποστολή του Απόλλων 11, προσεληνώθηκαν στα επόμενα χρόνια άλλοι δέκα αστροναύτες με τις αποστολές Απόλλων 12, Απόλλων 14, Απόλλων 15, Απόλλων 16 και τελευταία την Απόλλων 17 το 1972. Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη προβλέπεται περίπου το 2020, με το Πρόγραμμα Ωρίων της NASA, ενώ υπάρχουν σχέδια για επανδρωμένη αποστολή και από τους Κινέζους.

Αποκάλυψη

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact