ΚΟΣΜΟΣ

Oυκρανία: Αιματηρός και ο σημερινός απολογισμός από τις νέες επιθέσεις


Ενώ αναμένεται να αρχίσουν πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο των προσπαθειών για να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση

Αιματηρός είναι και ο σημερινός απολογισμός από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, καθώς τουλάχιστον 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι άμαχοι, σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται να αρχίσουν πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο των προσπαθειών για να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο το Σάββατο. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ανώτατα στελέχη της ΕΕ την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Τελωνειακής Ένωσης που έχει προωθήσει η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα γίνει στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, τουλάχιστον πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ.

Οι αρχές στο Ντονέτσκ ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά του πυροβολικού που έπληξαν την πόλη. Οι σωφρονιστικές αρχές στη γειτονική πόλη Μακιίβκα ανακοίνωσαν ότι τέσσερις κρατούμενοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν μια οβίδα έπληξε μια φυλακή.

Επίσης, ο Λισένκο επιβεβαίωσε πως ένα μαχητικό αεροσκάφος, ένα Σουχόι Su-24 όπως είπε, καταρρίφθηκε από τους αυτονομιστές αντάρτες χθες, διευκρινίζοντας ότι το διμελές πλήρωμά του έκανε χρήση των εκτοξευόμενων καθισμάτων.

Ο Λισένκο είπε, ωστόσο, ότι δεν έχει καμιά πληροφορία σχετικά με τους ισχυρισμούς των ανταρτών πως κατέρριψαν δύο ελικόπτερα Mi-24 την ίδια ημέρα.

Μεγάλο μέρος των μαχών σήμερα επικεντρώθηκε στην Ιλοβάισκ, μια πόλη ανατολικά του Ντονέτσκ όπου βρίσκεται ένας σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος.

Τουλάχιστον 16 μέλη της Εθνικής Φρουράς και ομάδων εθελοντών έχουν σκοτωθεί σε μάχες γύρω από την πόλη τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε ο Αντόν Γκεραστσένκο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των ανταρτών που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι αυτονομιστές μαχητές ανακατέλαβαν την Ιλοβάισκ και περικύκλωσαν κυβερνητικά στρατεύματα έξω από αυτή.

Στο μεταξύ στη Λουγκάνσκ τουλάχιστον τρεις πρόσφυγες, ανάμεσά τους ένα παιδί πέντε ετών, σκοτώθηκαν όταν πυρά των ανταρτών έπληξαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τον Λισένκο.

Περίπου 500 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά το Λουγκάνσκ, όπου μαίνονται εδώ και μήνες μάχες ανάμεσα σε αυτονομιστές και στρατιώτες.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact