ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δέκα ρώσους αλεξιπτωτιστές συνέλαβε το Κίεβο


Οι αλεξιπτωτιστές συνελήφθησαν κοντά στο ουκρανικό χωριό Ντζερκάλνε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ντονέτσκ που είναι το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών

Η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει συλλάβει δέκα ρώσους στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία και τους ανακρίνει στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας. «Έχει ανοίξει διαδικασία ποινικής έρευνας για παράνομη διέλευση των συνόρων από οπλισμένους ρώσους πολίτες» αναφέρει η ουκρανική πλευρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), οι αλεξιπτωτιστές της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, που έχει την έδρα της στην κεντρική Ρωσία, συνελήφθησαν κοντά στο ουκρανικό χωριό Ντζερκάλνε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ντονέτσκ που είναι το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών. Σύμφωνα με την ουκρανική SBU, οι ρώσοι στρατιώτες δήλωσαν ότι εστάλησαν στη ρωσική περιοχή του Ροστόφ, στα σύνορα της Ρωσίας με τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Η ανακοίνωση των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας δεν διευκρίνισε πότε συνελήφθησαν οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βαλερί Γκιουλετέϊ έγραψε αργά το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook, ότι η σύλληψη των στρατιωτών έγινε τη Δευτέρα.
«Σήμερα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν πολλούς ρώσους στρατιώτες», ανέφερε ο υπουργός. «Επισήμως, συμμετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, θα συμμετάσχουν σε μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact