ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όχι» Σλοβένων σε αύξηση των περιβαλλοντικών φόρων

Διαδήλωση ενάντια στα σχέδια της σλοβενικής κυβέρνησης, να αυξήσει τους περιβαλλοντικούς φόρους για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, οργάνωσαν σήμερα από κοινού στη Λιουμπλιάνα εργοδότες και συνδικάτα εργαζομένων.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ζήτησαν μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην οικονομία, τονίζοντας ότι αυτό θα έχει αποτέλεσμα την ευημερία όλων. Όταν η οικονομία πάει καλά, οι άνθρωποι στη Σλοβενία είναι καλά, τόνισαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικητικών συμβουλίων, συνδικάτων εργαζομένων σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις, εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (GZS) και της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας Pergam.

Το μήνυμα της κοινής διαμαρτυρίας είναι ότι «νέοι φόροι για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους δεν θα σώσουν τα δημόσια οικονομικά», δήλωσε ο πρόεδρς του GZS, Σάμο Χρίμπαρ Μίλιτς προσθέτοντας ότι η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη έφερνε πρόσθετα έσοδα στον προϋπολογισμό και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα φορολογία.

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας Pergam, Γιάνεζ Ποσέντι, είπε ότι η κυβέρνηση κάθε χρόνο «έρχεται με μια νέα ιδέα για το πώς θα συγκεντρώσει τα χρήματα» και αναρωτήθηκε αν οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι παίρνουν τις δουλειές από τους εργαζόμενους.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει τις προτάσεις και τα ισχύοντα μέτρα για την επιπλέον φορολόγηση των επιχειρήσεων, τα οποία, όπως υπογράμμισαν, υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση, την παραγωγή και τις δραστηριότητές συνολικά.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας, Ζντράβκο Ποτσιβάλσεκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης με τους εκπροσώπους των μικρών επιχειρήσεων ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει τους περιβαλλοντικούς φόρους στο χαμηλότερο επίπεδο.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact