ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» στην άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λέει η Μέρκελ

Δεν υπάρχει πρόοδος στη διαδικασία του Μινσκ, υποστηρίζει η Γερμανίδα καγκελάριος

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι διαφωνεί με την άρση των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας όσο δεν παρατηρείται πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα εξετάσουμε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας όσο δεν εφαρμόζονται οι συμφωνίες του Μινσκ ή δεν πραγματοποιείται πρόοδος», είπε στους δημοσιογράφους η Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Μέχρι και σήμερα «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόοδος στη διαδικασία του Μινσκ και αυτό δεν είναι καλή είδηση», πρόσθεσε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ υπεγράφησαν το 2015 και επέτρεψαν να περιοριστούν η βία και οι συγκρούσεις που είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους στην ανατολική Ουκρανία.

Την Πέμπτη, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε περισσότερους από 150 Ρώσους και στους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact