ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια πορεία αύριο κατά της εμπορίας ανθρώπων

Αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο “Walk For Freedom”, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά από πρωτοβουλία της παγκόσμιας εθελοντικής οργάνωσης “Α21 Campaign”, που συστάθηκε μετά την απόφαση απλών, καθημερινών, ανθρώπων, να αναλάβουν ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«H Α21 είναι μία παγκόσμια ομάδα που έχει αφοσιωθεί στο να πολεμήσει αυτή τη σωματεμπορία, διασώζοντας έστω και μία ζωή κάθε φορά. Έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων προτού συμβεί, μέσω σχολικών επισκέψεων, σε συνεργασία με ορφανοτροφεία και την εκπαίδευση. Στόχοι των μελών της Α21 Campaign , είναι να αποτρέψει ανθρώπους από το να πέσουν θύματα της εμπορίας, να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν αυτούς που έχουν ήδη γίνει θύματα εμπορίας, να ασκήσουν δίωξη ενάντια στους διακινητές, να ενδυναμώσουν το νομικό καθεστώς σχετικά με την εμπορία ανθρώπων και να συνεργαστούν με φορείς του νόμου, υπηρεσίες και μέλη της κοινωνίας για να κρατήσουν μια δυνατή στάση ενάντια στην σωματεμπορία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της “Α21 Campaign ,στην Κέρκυρα, Αμαλία Κανελλοπούλου.

Τα μέλη της “Α21 Campaign” ξεκίνησαν την δράση τους από την Ελλάδα και επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στα θύματα της σωματεμπορίας ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον διαμονής, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση, αρωγή για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υπηρεσίες συμβουλευτικής και πρόσβαση σε νομική υποστήριξη, ενώ συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, τα νοσοκομεία και κυβερνητικούς φορείς και πρεσβείες άλλων χωρών.

Αύριο σε πολλές πόλεις του κόσμου, αλλά και της Ελλάδας μεταξύ αυτών και την Κέρκυρα, θα πραγματοποιηθεί το πρωί πορεία για την ελευθερία, “Walk For Freedom”. Στην Κέρκυρα, η απόσταση θα είναι τρία χιλιόμετρα – από το Αεροδρόμιο μέχρι το Παλιό Φρούριο στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Η πορεία της ελευθερίας θα ολοκληρωθεί με τον χορό της ελευθερίας στην κερκυραϊκή πλατεία. Oι εθελοντές της “Α21 Campaign” στην Κέρκυρα, δημιούργησαν και ένα εξαιρετικό βίντεο, που αναπαριστά φαινόμενα της σωματεμπορίας με ένα μοναδικό τρόπο. «Έμπνευση μου για το σενάριο στο συγκεκριμένο βίντεο, είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί άνθρωποι, που όσο και αν θέλουμε να την αποφύγουμε, υπάρχει – και είναι το πιο σκληρό πράγμα ένας άνθρωπος να εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπό του, να μην υπάρχει καμία αξιοπρέπεια και να τον βλέπει απλά σαν ένα κομμάτι κρέας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σεναριογράφος του βίντεο, χορογράφος, Μαρία Τράκα. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Μιχάλης Καπετανίδης, ενώ συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες, από τη χολή χορού της Μαρίας Τράκα. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο κατά της σωματεμπορίας, συνέδραμαν πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς του δήμου Κέρκυρας, ενώ αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή κερκυραίων επαγγελματιών

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact