ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια πορεία αύριο κατά της εμπορίας ανθρώπων

Αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο “Walk For Freedom”, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά από πρωτοβουλία της παγκόσμιας εθελοντικής οργάνωσης “Α21 Campaign”, που συστάθηκε μετά την απόφαση απλών, καθημερινών, ανθρώπων, να αναλάβουν ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«H Α21 είναι μία παγκόσμια ομάδα που έχει αφοσιωθεί στο να πολεμήσει αυτή τη σωματεμπορία, διασώζοντας έστω και μία ζωή κάθε φορά. Έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων προτού συμβεί, μέσω σχολικών επισκέψεων, σε συνεργασία με ορφανοτροφεία και την εκπαίδευση. Στόχοι των μελών της Α21 Campaign , είναι να αποτρέψει ανθρώπους από το να πέσουν θύματα της εμπορίας, να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν αυτούς που έχουν ήδη γίνει θύματα εμπορίας, να ασκήσουν δίωξη ενάντια στους διακινητές, να ενδυναμώσουν το νομικό καθεστώς σχετικά με την εμπορία ανθρώπων και να συνεργαστούν με φορείς του νόμου, υπηρεσίες και μέλη της κοινωνίας για να κρατήσουν μια δυνατή στάση ενάντια στην σωματεμπορία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της “Α21 Campaign ,στην Κέρκυρα, Αμαλία Κανελλοπούλου.

Τα μέλη της “Α21 Campaign” ξεκίνησαν την δράση τους από την Ελλάδα και επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στα θύματα της σωματεμπορίας ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον διαμονής, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση, αρωγή για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υπηρεσίες συμβουλευτικής και πρόσβαση σε νομική υποστήριξη, ενώ συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, τα νοσοκομεία και κυβερνητικούς φορείς και πρεσβείες άλλων χωρών.

Αύριο σε πολλές πόλεις του κόσμου, αλλά και της Ελλάδας μεταξύ αυτών και την Κέρκυρα, θα πραγματοποιηθεί το πρωί πορεία για την ελευθερία, “Walk For Freedom”. Στην Κέρκυρα, η απόσταση θα είναι τρία χιλιόμετρα – από το Αεροδρόμιο μέχρι το Παλιό Φρούριο στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Η πορεία της ελευθερίας θα ολοκληρωθεί με τον χορό της ελευθερίας στην κερκυραϊκή πλατεία. Oι εθελοντές της “Α21 Campaign” στην Κέρκυρα, δημιούργησαν και ένα εξαιρετικό βίντεο, που αναπαριστά φαινόμενα της σωματεμπορίας με ένα μοναδικό τρόπο. «Έμπνευση μου για το σενάριο στο συγκεκριμένο βίντεο, είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί άνθρωποι, που όσο και αν θέλουμε να την αποφύγουμε, υπάρχει – και είναι το πιο σκληρό πράγμα ένας άνθρωπος να εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπό του, να μην υπάρχει καμία αξιοπρέπεια και να τον βλέπει απλά σαν ένα κομμάτι κρέας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σεναριογράφος του βίντεο, χορογράφος, Μαρία Τράκα. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Μιχάλης Καπετανίδης, ενώ συμμετέχουν εθελοντές και εθελόντριες, από τη χολή χορού της Μαρίας Τράκα. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο κατά της σωματεμπορίας, συνέδραμαν πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς του δήμου Κέρκυρας, ενώ αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή κερκυραίων επαγγελματιών

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact