ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παιχνίδι εντυπώσεων τα περί Grexit»

Πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα,τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «παιγνίδι εντυπώσεων σε μια σκληρή διαπραγμάτευση», τις συνεχείς αναφορές περί Grexit σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Ελπίζουμε σύντομα να λήξει η διαπραγμάτευση και όπως η κυβέρνηση τηρεί τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και φροντίζει να τηρεί και την εντολή του ελληνικού λαού, έτσι και οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο για να προχωρήσει η χώρα, σεβόμενη τόσο τους κανόνες της Ε.Ε., όσο, και κυρίως, την εντολή του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Κορωνάκης και πρόσθεσε: «Η εντολή του ελληνικού λαού είναι οδηγός μας, οι προγραμματικές μας δηλώσεις είναι σε ισχύ και με αυτές θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 και συζήτησε με τους εργαζόμενους, κυρίως για το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, που συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Κορωνάκης, είπε ότι είναι συμβολικό το γεγονός πως ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ 3, διότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τον αγώνα τους έδωσαν μάθημα πως πρέπει να δίνονται οι αγώνες. Επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και στα επόμενα βήματα για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη, δημοκρατική και πλουραλιστική, που θα αναδεικνύει τις ανάγκες της κοινωνίας. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, το συντομότερο δυνατό, να τεθεί σε λειτουργία η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, να είναι ανοιχτή η ΕΡΤ.

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας με τον κόσμο και γίνονται ανοιχτές συνελεύσεις και συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος, με στόχο να ανοίξουμε στην κοινωνία, να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης που θα μας χρειαστούν πάρα πολύ στις μάχες που έρχονται», είπε ο κ. Κορωνάκης για την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, η οποία περιλαμβάνει και ομιλίες σε συσκέψεις κομματικών στελεχών.

Αύριο, επίσης, θα επισκεφθεί την επιχείρηση ΒΙΟ.ΜΕ, που λειτουργεί με ευθύνη των εργαζομένων, και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του κινήματος «Χαλκιδική SOS», που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact