ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: Ανέλπιστη ανακάλυψη, σώθηκε ο κόκορας του καμένου κωδωνοστασίου

Μέσα του έχει λείψανα αγίων και τμήμα του ακάνθνου στεφανιού του Χριστού

Για θαύμα κάνει λόγο ο γαλλικός Τύπος αναφορικά με τον ανεμοδείκτη – κόκορα, που βρισκόταν στην κορυφή του περίφημου βέλους της Παναγίας των Παρισίων, καθώς αργά χθες βράδυ εντοπίστηκε, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις πως είχε λιώσει.

«Ο κόκορας σώθηκε, είδα τον επικεφαλής αρχιτέκτονα της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων να κατεβαίνει με τον κόκορα στα χέρια» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien πηγή από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας. Έχει υποστεί ζημιές αλλά φαίνεται να είναι δυνατή η αποκατάστασή του, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Στο εσωτερικό του φυλάσσονταν, σύμφωνα με την Εκκλησία, λείψανα της Αγίας Γενεβιέβης και του Αγίου Διονυσίου, καθώς και ένα τμήμα από το Ακάνθινο Στεφάνι του Χριστού, τα οποία προστάτευαν τους Παριζιάνους. Είναι άγνωστο αν έχουν σωθεί ή όχι.

Incroyable! Un de nos adhérents du @GMHistoriques a retrouvé dans les décombres le coq du haut de la flèche de #NotreDame Son intuition était la bonne! Merci à nos bâtisseurs passionnés du patrimoine pour leur engagement: Le savoir-faire français est là. #ReconstruireNotreDame pic.twitter.com/EG2yyj28Bm

— Jacques CHANUT (@chanutj) 16 April 2019

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν επιφορτιστεί με το ψάξιμο μέσα στις στάχτες εκείνος που έκανε την αναπάντεχη ανακάλυψη. Ο Jacques Chanut μοιράστηκε στα social media μία φωτογραφία του κόκορα στα χέρια του Philippe Villeneuve, επικεφαλής αρχιτέκτονα της  Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων, ο οποίος ηγείται και των εργασιών αποκατάστασης στη Νοτρ Νταμ.

Όταν το βέλος κατέρρευσε φλεγόμενο, το βράδυ της Δευτέρας, ο κόκορας έπεσε μέσα στον θόλο του ναού αλλά φαίνεται πως πέφτοντας αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο βέλος κι έπεσε σε κάποιο σημείο μακριά από τις χειρότερες εστίες της φωτιάς.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να εξακριβωθεί αν παραμένουν μέσα στον ανεμοδείκτη τα λείψανα των αγίων και το τμήμα του Ακάνθινου Στεφανιού του Χριστού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact