ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: Οι εργασίες στο ναό και το επικρατέστερο σενάριο για τη φωτιά

Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει την καταστροφή

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων πιθανόν να οφείλεται σε ατύχημα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκλήθηκε σκόπιμα, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χέιτζ.

«Προσανατολιζόμαστε προς το σενάριο του ατυχήματος», είπε στους δημοσιογράφους ο Χέιτζ και πρόσθεσε ότι 50 άνθρωποι απασχολούνται σε μια “μακρά” και “πολύπλοκη” έρευνα για τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/04/2019).

Στον καθεδρικό γίνονταν το τελευταίο διάστημα εργασίες και ίσως κάπου εκεί -αφού οι αρχές αποκλείουν τον εμπρησμό- να βρίσκεται η απάντηση στην αιτία που προκάλεσε την καταστροφή.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης, η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η φωτιά είχε πια σβήσει. Είχε τεθεί υπό έλεγχο μερικές ώρες νωρίτερα και ενώ είχε προκαλέσει την ολική καταστροφή της οροφής του ναού και την κατάρρευση του βέλους – συμβόλου.

«Όλη η φωτιά έσβησε. Βρισκόμαστε πλέον στη φάση της εμπειρογνωμοσύνης», είπε ο Γκαμπριέλ Πλις, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού. Η «σφοδρή πυρκαγιά διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρη τη στέγη σε περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα», τόνισε.

«Το θέμα για τους πυροσβέστες του Παρισιού ήταν μέχρι το πρωί να διαφυλάξουν τα δύο κωδωνοστάσια, το Βόρειο και το Νότιο, για να εξασφαλίσουν ότι οι πύργοι δεν θα πληγούν. Και αυτό συνέβη», υπογράμμισε εκφράζοντας επίσης τη χαρά του για τη διάσωση «των δύο κωδωνοστασίων, των δύο πύργων και έργων».

Τώρα πρέπει να τεθούν υπό παρακολούθηση οι δομές, η κίνησή τους, καθώς και να σβήσουν εστίες που ενδεχομένως παραμένουν, εξήγησε. «Ένα τμήμα του θόλου κατέρρευσε στο κεντρικό κλίτος» και 100 πυροσβέστες «εξακολουθούν να βρίσκονται επιτόπου και θα παραμείνουν όλη την ημέρα».

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί όλη η καταστροφή στη Παναγία των Παρισίων μέσα σε 1 λεπτό και 37 δευτερόλεπτα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact