ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στις αγορές λόγω πετρελαίου -«Πουλήστε τα όλα» συνιστά η Royal Bank of Scotland

Πανικός στη Βρετανία αλλά και στις διεθνείς αγορές λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για κίνδυνο ακόμη και παγκόσμιας κατάρρευσης των αγορών.

Μάλιστα, η Τράπεζα της Σκωτίας (Royal Bank of Scotland) παρότρυνε τους επενδυτές να πουλήσουν τα πάντα, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν να πέσουν στο χαμηλότερο επίπεδό εδώ και 17 χρόνια. Εξέλιξη που μπορεί να πυροδοτήσει κατάρρευση εξίσου σοβαρή με την οικονομική κρίση του 2008.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η τράπεζα είπε στους επενδυτές ότι οι χρηματιστηριακές αγορές είναι πιθανό να πέσουν κατά 20% φέτος και τους προέτρεψε να πουλήσουν με την αυστηρή προειδοποίηση: «Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι πόρτες εξόδου είναι μικρές και οι κίνδυνοι είναι υψηλοί».
Οι αναλυτές προειδοποιούν για μια «κατακλυσμική χρονιά» τόσο για τους επενδυτές όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Μια σειρά από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Barclays, της Bank of America, της Merrill Lynch και της Societe Generale αυτή την εβδομάδα, έχουν ρίξει κατακόρυφα τις προβλέψεις τους για τις τιμές πετρελαίου για το 2016 ενώ η Standard Chartered προειδοποίησε ότι η τιμή θα μπορούσε να πέσει κατακόρυφα έως και τα 10$ το βαρέλι!

Η Royal Bank of Scotland έκρουσε τον πιο ηχηρό συναγερμό, εκδίδοντας συμβουλές προς τους πελάτες της, λέγοντας πως ο «κίνδυνος παραμονεύει εκεί έξω για κάθε επενδυτή» και πως «το μειονέκτημα είναι πως αποκρυσταλλώνεται. Προσέξτε. Πουλήστε τα (Σχεδόν) όλα»! Προσθέτει δε πως η κρίση που ελλοχεύει μοιάζει με του 2008 όπου αναζητήθηκε καταφύγιο σε αμερικανικά και γερμανικά κρατικά ομόλογα.

Και μπορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο οι κάτοχοι αυτοκινήτων να προσβλέπουν σε χαμηλότερες τιμές της βενζίνης, αλλά οι πρόσφατες μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου, προκαλούν χάος στις χρηματοοικονομικές αγορές που θα μπορούσαν να καταλήξουν στη βύθιση της παγκόσμιας οικονομίας στο χειρότερο σενάριο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact