ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ξαναμπήκαμε σε κλίμα ανησυχίας και αστάθειας

«Αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες, νομίζω ότι είναι παρόμοια με την κρίση που ζήσαμε και το 2012»

«Χρειάζεται να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ότι αναζητούν άλλοθι και επιδίδονται σε μικροπολιτική αντί να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές ασθένειες της χώρας.

«Αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες, νομίζω ότι είναι παρόμοια με την κρίση που ζήσαμε και το 2012, όταν αντί να αντιμετωπίσουμε με πραγματικό εθνικό σχέδιο τα προβλήματα της χώρας, αφήσαμε την αντιπαράθεση να κυριαρχήσει. Έχουμε ξαναμπεί σε ένα κλίμα ανησυχίας και αστάθειας, γιατί αυτή η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία με έναν τρόπο νομής και αυθαιρεσίας που δεν βοηθά τη χώρα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης του ΚΙΔΗΣΟ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Σχετικά με τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τους μικροσυνταξιούχους, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν αδύναμοι στην κοινωνία μας που χρειάζονται στήριξη», όμως παρατήρησε πως «αυτό δεν αντιμετωπίζεται μικροκομματικά, με μια εφάπαξ ρύθμιση η οποία ουσιαστικά κοροϊδεύει τους ίδιους τους ανθρώπους, δεν δείχνει κοινωνική ευαισθησία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόϊμπλε, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αξιοποιήσει τη θέση του ΔΝΤ, που έχει τα συν και τα πλην της, ότι χρειαζόταν η απομείωση του χρέους. Να αξιοποιήσει αυτό στη διαπραγμάτευση – κι εδώ χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο – να φανεί η σοβαρότητα της Ελλάδας και η ενότητα των δυνάμεων που πιστεύουν ότι πρέπει να φύγουμε από την κρίση, να καταφέρουμε ώστε να μην χρειάζεται πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ, «όπως πολύ σωστά λέει το ΔΝΤ», και να είναι στο 1,5%.

Σε ερώτηση αν χρειάζονται εκλογές, απάντησε: «Εγώ θεωρώ ότι χρειάζεται μια σοβαρή προσπάθεια όλων. Εάν αυτό δεν βγει, οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν, απλώς θα μας πάνε σε μια νέα περιπέτεια» εκτίμησε.

Πριν τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα του δήμου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact