ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Είναι ηθική μας υποχρέωση να βάλουμε κανόνες στα κανάλια

«Ο καημός μας δεν είναι να επηρεάζουμε το περιεχόμενο ειδήσεων κέντρων ενημέρωσης»

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία επιχειρήσει να υπονομεύσει την εφαρμογή του νόμου για τις άδειες των καναλιών, σύμφωνα με την ομιλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της», είπε ο κ. Παππάς (για τον ορισμό διοίκησης του ΕΣΡ) και ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες και σύντομα να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης που αφορά τον αριθμό των αδειών και σε οποιαδήποτε τροποποίηση του νόμου που θα διασφαλίζει ότι θα γίνει διαγωνισμός, ακόμη και αν η ΝΔ επιχειρήσει να τον μπλοκάρει. «Ο καημός μας δεν είναι να επηρεάζουμε το περιεχόμενο ειδήσεων κέντρων ενημέρωσης, αλλά η ηθική μας υποχρέωση είναι να βάλουμε κανόνες και αυτό δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιοδήποτε εκβιασμό ή λασπολογία», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς έδειξε εξάλλου κύκλους που επειδή νιώθουν ότι θίγονται με κυβερνητικές πρωτοβουλίες,όπως η νομιμότητα στον χώρο των ΜΜΕ, «επιχειρούν την προσωπική τους κατάθλιψη να την μετατρέψουν σε λαϊκή κατάθλιψη». Πίσω από τους κύκλους αυτούς βρίσκεται, σύμφωνα με όσα ανέφερε, η καλλιέργεια κλίματος καταστροφολογίας στον τόπο. Πρόκειται για μια ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση, είπε ακόμη για όσους ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα λόγω της αριστερής διακυβέρνησης. Είπε δε ότι αυτό είναι επιχείρημα με βάση το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και η εσωκομματική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία η οποία διολισθαίνει στο αφήγημα Σαμαρά για success story. Τα πράγματα είναι καλύτερα για όσους αδύναμους θεσπίστηκε ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, για όσους μπόρεσαν να κάνουν χρήση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις και για όσους μπορούν να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους, αλλά τα πράγματα μπορεί να μην είναι καλύτερα για έναν ιδιοκτήτη ΜΜΕ, είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μέριμνα εκείνους που έχουν πληγεί από την κρίση.

Αναφερόμενος, στην διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είπε ότι «πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί διότι έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για να μην χρειαστεί να μειωθούν οι συντάξεις».

Ο κ. Παππάς επισήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει πλέον η χώρα στο γεωπολιτικό παζλ και ως προς το ζήτημα της αστάθειας και των συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή και ως προς τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Αναφερόμενος στον ρόλο που πρέπει να έχει πλέον το κόμμα, ο κ. Παππάς μίλησε για την ανάγκη πολιτικής εξόρμησης και υπογράμμισε ότι οι δύο κοινωνικοί πυλώνες όπου πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη του κόμματος είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και οι δομές αλληλεγγύης, και μίλησε για μια πολιτική εξόρμηση τέτοιου χαρακτήρα που θα διασφαλίσει την αριστερή μακροχρόνια κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact