ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Τσαρουχά: Το ΥΜΑΘ είχε μετατραπεί σε υπουργείο διαμαρτυριών και παρελάσεων

«Αν δοθούν στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τα μισά από όσα είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατά τις επισκέψεις τους στη ΔΕΘ, ήδη θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μια πανίσχυρη κυβερνητική δομή» είπε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατά την τελετή παράδοσης των καθηκόντων του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης στον υπηρεσιακό υφυπουργό Φίλιππο Τσαλίδη.

«Πέρα από τον ιστορικό και εθνικό συμβολισμό του, το ΥΜΑΘ είχε μετατραπεί σε υπουργείο διαμαρτυριών και παρελάσεων, σε ένα υπουργείο της εκλογικής περιφέρειας του εκάστοτε υπουργού και επειδή ήταν πολλοί Θεσσαλονικείς τελικά κατέληξε, στη διαδρομή του χρόνου, να είναι ένα υπουργείο της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, οριοθέτησα την αλλαγή κατεύθυνσής του. Είναι λοιπόν ένα υπουργείο που ξεκινά από τη Φλώρινα και την Καστοριά και καταλήγει στον Έβρο και στη Σαμοθράκη» τόνισε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Πρόσθεσε ότι προγραμμάτιζε να παρουσιάσει την πλήρη αναδιάρθρωση του υφυπουργείου αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά την πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις και σχολίασε: «Πιστεύω, όμως, σύντομα, θα ξανάρθουμε».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και σημείωσε: «Είχα επιφυλάξεις για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και προέρχομαι από έναν κεντροδεξιό χώρο, πως θα ήταν η κοινή μας πορεία. Ο ισχυρός εταίρος, οι άνθρωποι που τον υπηρετούν, κέρδισαν τον σεβασμό και την εκτίμηση μου. Όσοι επιμένουν σε τεχνητούς διαχωρισμούς περασμένων δεκαετιών έχουν ξεπεραστεί από την εποχή τους. Αριστεροί και δεξιοί που πιστεύουν στην πατρίδα μπορεί να συνυπάρξουν με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν τους έχει αγγίξει αυτή που διαφέντευε για δεκαετίες της τύχες της χώρα μας, η διαπλοκή, δηλαδή, και οι εδώ υπάλληλοι της».

Είπε ότι επιστρέφει στις Σέρρες για την εκλογική μάχη και τόνισε: «Η αντεπίθεση της κοινής λογικής ξεκίνησε. Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Ο υπηρεσιακός υφυπουργός Φίλιππος Τσαλίδης ήταν λακωνικός. «Όποιος αναλαμβάνει πολιτική θέση έχει μεγάλη ευθύνη ακόμα κι αν είναι για μια μέρα, ακόμα κι αν πρόκειται για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που έχει ημερομηνία λήξεως. Ποια κυβέρνηση, όμως, δεν έχει ημερομηνία λήξεως;» επεσήμανε.

Τόνισε ακόμα ότι επειδή είναι από τη Βόρεια Ελλάδα γνωρίζει τα προβλήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Με δήλωσή του, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι ήταν άψογη η συνεργασία του με την κ. Κόλλια-Τσαρουχά και ευχήθηκε επιτυχία στον υπηρεσιακό υφυπουργό κ. Τσαλίδη.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact