ΚΟΣΜΟΣ

Παραβίασε το όριο ταχύτητας 33 φορές σε λίγες ώρες και πλήρωσε πρόστιμο 29.000 ευρώ

Ο τουρίστας θέλησε να πάρει μια γεύση από χλιδή και έτσι νοίκιασε μια Lamborghini Huraca

Σε περιπέτειες έμπλεξε ένας Βρετανός τουρίστας που επισκέφθηκε για διακοπές το Ντουμπάι καθώς υπέπεσε σε σωρεία παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο Φαρά Χασί από το Nιούπορτ της νότιας Ουαλίας, θέλησε να πάρει μια γεύση από τη χλιδή που χαρακτηρίζει το εμιράτο και έτσι στις 30 Ιουλίου νοίκιασε μια Lamborghini Huracan προς 625 ευρώ την ημέρα.

Βγήκε, λοιπόν, στο δρόμο με το εντυπωσιακό ιταλικό supercar τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου και επί τρεισήμισι ώρες παραβίαζε το όριο ταχύτητας, παρά το γεγονός ότι από την εταιρεία ενοικιάσεων τον είχαν προειδοποιήσει για τους αυστηρούς νόμους που ισχύουν, καθώς επίσης για το γεγονός πως υπάρχουν κάμερες στους δρόμους που καταγράφουν τις παραβάσεις.

Από τις 2.30 πμ έως της 6 πμ οι κάμερες κατέγραψαν τον 26χρονο Βρετανό να παραβιάζει συνολικά 33 φορές το όριο ταχύτητας, το οποίο στην περίπτωση του Ντουμπάι είναι στα 80 χλμ/ώρα. Η παραβίαση του εν λόγω ορίου, μάλιστα, ισοδυναμεί με τσουχτερό πρόστιμο ύψους 670 ευρώ!

Για τον νεαρό, οι άδειοι δρόμοι της πόλης έμοιαζαν με πίστα και επειδή το γκάζι είναι γλυκό και το «καθαρόαιμο» της Σαντ’ Αγκάτα είναι σωστό ιπποφορβείο, άδραξε την ευκαιρία και πήρε μια γεύση από τις δυνατότητες του εξωτικού οχήματος των 290.000 ευρώ που είχε στα χέρια του. Μόνο που αυτές οι στιγμές απερισκεψίας του κόστισαν πολύ ακριβά. Οι κάμερες τον κατέγραψαν 12 φορές να κινείται με ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε ήταν 240 χλμ/ώρα.

Την επόμενη ημέρα ενημερώθηκε για το πρόστιμο που τον περίμενε, το οποίο ανερχόταν σε 40.000 ευρώ! Και παρ’ ότι έδειχνε πως διαθέτει μια σχετική οικονομική άνεση δεν ήταν σε θέση να το πληρώσει με αποτέλεσμα να μπλέξει.

Κάπως έτσι λοιπόν βρέθηκε εγκλωβισμένος στο εμιράτο, χωρίς διαβατήριο καθώς το είχε κρατήσει ως εγγύηση η εταιρεία ενοικιάσεων η οποία, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, ήταν υπεύθυνη για τις παραβάσεις του νεαρού Βρετανού. Απαραίτητη προϋπόθεση για να του το επιστρέψει ήταν να τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα που είχε με τις αστυνομικές αρχές του Ντουμπάι.

Το θέμα διευθετήθηκε τελικά όταν ο Χασί μαζί με τον διευθυντή της εταιρείας ενοικιάσεων, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ επισκέφθηκαν το αρμόδιο τμήμα που ελέγχει την κυκλοφορία και ήρθαν σε συμβιβασμό, με την υπηρεσία να προχωρά σε μείωση του προστίμου και από 40.000 ευρώ ο νεαρός να πληρώνει 29.000…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact