ΚΟΣΜΟΣ

Παριστάνει τον πολεμοχαρή αλλά οι γιοί του φυγόστρατοι – Mπλεγμένοι σε σκάνδαλα, χρυσές μπίζνες και πολλά δισ.

Mπλεγμένοι σε σκάνδαλα, χρυσές μπίζνες και πολλά δισ.

Στέλνει τους Τούρκους στρατιώτες στη σφαγή στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβυη αλλά οι γιοί του την έκαναν από το στρατό με οποιο τρόπο μπορούσαν.

Ο λόγος για τον Τούρκο πρόεδρο που καλεί τους Τούρκους να γίνουν μάρτυρες και να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δίκαιά τους.

Ο πρώτος του γιος, ο Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, γεννημένος το 1979, πήρε απαλλαγή στράτευσης, για μη κατονομαζόμενους λόγους υγείας από το Ναυτικό Νοσοκομείο της Kasımpaşa το 2000.

Ο γεννημένος το 1980 Μπιλάλ Ερντογάν, πήγε στο στρατό για 21 ολόκληρες ημέρες το 2009, πριν κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού (κάτοικος Ιταλίας υποτίθεται) και εξαγοράσει τη θητεία του, έναντι 5.112€.

Ακόμη και ο γαμπρός του Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ,εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία.

O μοιραίος γιός Αχμέτ Μπουράκ που σκότωσε τραγουδίστρια με το αυτοκίνητο

Πρωταγωνιστής στα πρώτα επεισόδια ενός σίριαλ που ίσως έχει εφιαλτική συνέχεια, είναι ο γιος του Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ, ένας κατά τα φαινόμενα «προικισμένος» νέος, ο οποίος μέσα σε πολύ λίγα χρόνια πέτυχε πάρα πολλά. Η αρχή της ανοδικής πορείας του νεαρού Μπουράκ συνέπεσε με την περίοδο της ακμής του πατέρα του στο ΑΚΡ και στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας.
Ο υιός Ερντογάν είχε από μικρός απασχολήσει τα ΜΜΕ της χώρας του, όταν ακόμη ο Ταγίπ ήταν ο πανίσχυρος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Οι υψηλές γνωριμίες αποδείχθηκαν χρήσιμες όταν το 1998 κτύπησε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα τη γνωστή τραγουδίστρια Σεβίμ Τανουρέκ, η οποία ελάχιστα εικοσιτετράωρα αργότερα εξέπνευσε. Λίγες ημέρες μετά, ο Μπουράκ Ερντογάν, εμφανίστηκε να διαθέτει δίπλωμα και τελικά με άνωθεν παρεμβάσεις ξεμπέρδεψε με ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο…

Ο έτερος γιός Μπουράκ αρχίζει τις μπίζνες

Το 2006, ο δραστήριος γιος αλλάζει προσανατολισμό και συστήνει με συνεργάτες του ναυτιλιακή εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. τουρκικές λίρες. Μόλις έξι μήνες μετά, η εταιρεία αγοράζει γραφεία αξίας 1,7 εκατ. δολαρίων και ύστερα από αντίστοιχο χρονικό διάστημα, τα κεφάλαιά της έχουν αυξηθεί σε… 2 εκατ. τουρκικές λίρες!

Η εντυπωσιακή αυτή επιτυχία του Μπουράκ Ερντογάν συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Την περασμένη άνοιξη, η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν παρέμενε προσηλωμένη στην υψηλή ρητορική με το Ισραήλ, που οδήγησε και στον περιορισμό των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, το «Safran -1», κοινώς το ένα από τα δύο πλοία που διέθετε πλέον η εταιρεία MB Shipping Co του Μπουράκ Ερντογάν, πηγαινοερχόταν στο Ισραήλ μεταφέροντας προϊόντα. Πρόκειται για ένα μικρό πλοίο 95 μέτρων.

Ομως, η εξέλιξη της εν λόγω εταιρείας του αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από… αλματώδης. Στις αρχές Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι αγόρασε το έκτο πλοίο της, το υπό σημαία Μάλτας «Pretty» 91.000 τόνων, σχεδόν όσο όλο το τονάζ του υπόλοιπου στόλου της εταιρείας. Το νέο απόκτημα του υιού Ερντογάν ναυπηγήθηκε στην Κίνα έναντι 20 εκατ. δολαρίων…

Και ο έτερος γιός Μπιλάλ στα σκάνδαλα

Οπως αναφέρει στην ηλεκτρονικής της έκδοση η τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet», ο Μπιλάλ Ερντογάν εμπλέκεται εμμέσως στις παράνομες δραστηριότητες του συλληφθέντος δημάρχου της συνοικίας Φάτιχ της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Ντεμίρ, μία πτυχή της υπόθεσης που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ο μικρότερος γιος του Ερντογάν είναι μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών, αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός ιδρύματος υπηρεσιών Παιδείας και Νεολαίας (TURGEV), το οποίο επωφελήθηκε των δραστηριοτήτων του Ντεμίρ

Ο δήμαρχος της Φάτιχ έδωσε παράνομα οικοδομικές άδειες σε κατασκευαστική εταιρεία και ένα από τα κτίρια που οικοδομήθηκαν παραχωρήθηκε «δωρεάν για 25 χρόνια» για τη στέγαση του ιδρύματος TURGEV. Στο ΔΣ του ιδρύματος βρίσκεται και ο ίδιος ο Ντεμίρ, ο οποίος συνελήφθη επειδή έδωσε οικοδομικές άδειες που θα απειλούσαν την ασφάλεια της νέας υποθαλάσσια σήραγγας του Μαρμαρά, αλλά και ο δήμαρχος της συνοικίας Ουμράνιγιε. Εκεί έχει ανοίξει παρθεναγωγείο, το οποίο είναι θυγατρικό του TURGEV και το οποίο με υπουργική απόφαση εξαιρέθηκε από τους φόρους. Μάλιστα τα εγκαίνια του παρθεναγωγείου έκανε η «πρώτη κυρία» Εμινέ Ερντογάν.

Μπαίνοντας κανείς στην Κωνσταντινούπολη από το αεροδρόμιο θα συναντήσει τις τεράστιες πολυκατοικίες, αρκετές από τις οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, να υψώνονται θυμίζοντας τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν σε αυτήν την επιχείρηση κατασκευής λαϊκής κατοικίας, που αποτελούσε υπόσχεση του Ερντογάν τόσο ως δημάρχου όσο και ως πρωθυπουργού.
Εργο της κρατικής ΤΟΚΙ ήταν η κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών, αλλά η εταιρεία γιγαντώθηκε επί πρωθυπουργίας Ερντογάν καθώς από 43.000 σπίτια που είχε κατασκευάσει πριν από το 2002, ο αριθμός αυτός ξαφνικά εκτινάχθηκε στα 500.000 σπίτια σε όλη την Τουρκία, με την περιουσία της να φθάνει στα 7 δισ. δολάρια.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης παρουσίασαν πέρυσι μια λεπτομερή έκθεση που αποκάλυπτε ότι η κρατική χρηματοδότηση της ΤΟΚΙ είχε φθάσει στα 50 δισ. δολάρια, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για αδιαφανή διάθεση ενός ποσού τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact