ΕΛΛΑΔΑ

«Πάρτε φωτογραφίες τα πτώματα»: Αδίστακτα άτομα οι Πακιστανοί τρομοκράτες

Οι Πακιστανοί τρομοκράτες θα «αποδείκνυαν» τις δολοφονίες στις οποίες θα προέβαιναν, με φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να πληρωθούν «16.000 ευρώ το κεφάλι».

Ανατριχιαστικά είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη σύλληψη των Πακιστανών τρομοκρατών, οι οποίοι σκόπευαν να αιματοκυλίσουν την Αθήνα.

Το χτύπημα, το οποίο μπορεί να προκαλούσε τον θάνατο δεκάδων αθώων, θα γινόταν το διάστημα μεταξύ 5 με 13 Απριλίου κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα. Στον χώρο θα βρίσκονταν διάφορα επιφανή μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Οι Πακιστανοί είχαν ολοκληρώσει την κατόπτευση του χώρου και ετοιμάζονταν να στρατολογήσουν κι άλλους τζιχαντιστές. Μάλιστα, θα τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες με τα θύματα, ενώ θα πληρώνονταν 16.000 ευρώ για κάθε θύμα.

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον άλλοι 5 Πακιστανοί οι οποίοι ενδέχεται να σχετίζονται με την ομάδα τρομοκρατών.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, δήλωσε: «Η πολύμηνη έρευνα που κατέληξε στη σύλληψη των δραστών, μας έδειξε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν και άλλους ομοεθνείς τους για να τους εντάξουν στην τρομοκρατική οργάνωση. Μέχρι στιγμής η έρευνα δεν μας έχει δείξει συμμετοχή άλλων προσώπων που βρίσκονται στη χώρα μας. Προγραμμάτιζαν άμεσα αυτό το χτύπημα με την ιδιαίτερη σημειολογία. Καταλαβαίνετε τον πανικό που θα προκαλούσαν και πόσα άτομα θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ ασφαλής».

Στο «στόχαστρο» της ΕΥΠ από τον Αύγουστο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μυστικές υπηρεσίες είχαν στο στόχαστρο τους δύο Πακιστανούς από τον προηγούμενο Αύγουστο, όποτε και αναλύοντας συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δράση τους και το ενδεχόμενο να προβούν σε πολύνεκρο χτύπημα, μέχρι να φτάσουμε στην «επιχείρηση Υάκινθος» και στη σύλληψή τους.

Οι δύο νεαροί Πακιστανοί ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν δίσταζαν να αναρτούν φωτογραφίες τους. Πρόκειται για άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται από τις Αρχές χωρίς ηθικούς φραγμούς, με απαξία για την ανθρώπινη ζωή και χωρίς κανέναν ενδοιασμό να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες, να σκοτώσουν ακόμα και πολλούς ανθρώπους, όπως σχεδίαζαν να πράξουν στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, στο εστιατόριο και συναγωγή της εβραϊκής κοινότητας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου είχε δύο παράγοντες: Αφενός συμβολικό χαρακτήρα καθώς θα πετύχαιναν αρκετά άτομα. Αλλά ήταν και ως προφίλ πιο περιορισμένο καθώς δεν υπήρχε αστυνομική φύλαξη που θα τους εμπόδιζε να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Επίσης, ήρθαν στο “φως” της δημοσιότητας και κάποιοι διάλογοι με τον 30χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν και φαίνεται να είχε ρόλο καθοδηγητή. Σε έναν από αυτούς φαίνεται ο καθοδηγητής τους να αναφέρει: “Δύο-τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία“.

Ο 27χρονος φέρεται να απαντά: “Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα”. Απαντά ο καθοδηγητής: “Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις; και απαντά 27χρονος: “θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο” με τον φερόμενο ως καθοδηγητή να απαντάει ξανά: “Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο“.

Από τους παραπάνω διαλόγους φαίνεται ότι δεν ζητούν μόνο να προβούν στην τρομοκρατική ενέργεια αλλά να έχουν και πειστήρια με βίντεο και φωτογραφίες για να πάρουν τα οικονομικά οφέλη τα οποία τους είχε υποσχεθεί, τα οποία φθάνουν έως και 16.000 ευρώ για κάθε θύμα.

Αυτό το οποίο έχουν σίγουρα οι Αρχές στα χέρια τους είναι μηνύματα που δείχνουν ότι ο καθοδηγητής από το Ιράν προσπαθούσε να τους πείσει ότι έχει εξασφαλίσει στη συνέχεια τη διαφυγή τους, ότι θα φτάσουν και αυτοί στο Ιράν και εκεί θα τους ανοίξει και εστιατόριο, ως ένα επιπλέον οικονομικό όφελος. Οι Αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα που μπορεί να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό πυρήνα, ενώ έχουν ελέγξει περίπου 15 Πακιστανούς, οι οποίοι δεν είχαν χαρτιά παραμονής στη χώρα και είχαν επαφές με το συγκεκριμένο δίδυμο.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί διάλογοι οι οποίοι είναι υπό εξέταση από τις Αρχές, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες διαδικτυακές εφαρμογές για να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον φερόμενο ως καθοδηγητή, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε σπίτια στην περιοχή της Ομόνοιας, στο Ίλιον, στο Μοναστηράκι, στη Ζάκυνθο και στη Σπάρτη.

Οι στόχοι των τρομοκρατών ωστόσο δεν ήταν μόνο Εβραίοι. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν καταγράψει συνομιλίες των αλλοδαπών τρομοκρατών να συγκρίνουν τα 20-30 ευρώ που παίρνουν για διάφορες δουλειές σε αγροκτήματα ή σε μαγειρεία με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που θα λάμβαναν για τις δολοφονίες σε ελληνικό έδαφος.

Με κύριο ζητούμενο ποιες θα ήταν τελικά (σ.σ.: πέρα από το ήδη γνωστό αιματοκύλισμα σε στέκι Ισραηλινών στου Ψυρρή) οι στοχεύσεις των συλληφθέντων Πακιστανών. Κι αυτό γιατί σε συνομιλίες που ανασύρθηκαν από τα κινητά τους – πολλές είχαν διαγραφεί – υπήρχαν κι αναφορές για τυφλά χτυπήματα σε «πλουσίους», σε «επιβάτες ΙΧ» ή ακόμη και σε ιδιώτες στη Ζάκυνθο και στη Λακωνία όπου διέμεναν.

«Οι έρευνες εξελίσσονται και συνεχίζονται γιατί θέλουμε να είμαστε σίγουροι με ποιους είχαν επαφές θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την εξάρθρωση της οργάνωσης», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Η ισλαμική τρομοκρατία

Ο Κώστας Λαμπρόπουλος, στρατηγικός αναλυτής, μίλησε στην ΕΡΤ για την ισλαμική τρομοκρατία στο πλαίσιο της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας. «Υπάρχει διασύνδεση αυτών των γεγονότων με ότι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και με την πολιτική του Ιράν», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι η βάση του είναι η αντιπαλότητα του Ιράν με το Ισραήλ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact