ΕΛΛΑΔΑ

Πάτησε Ελλάδα ο ναυτικός που είχε πέσει θύμα απαγωγής απο πειρατές στο Τογκό

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός, που είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με άλλα τρία άτομα, όταν το πετρελαιοφόρο «Elka Aristotle» δέχθηκε επίθεση από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου.

Ο 20χρονος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τον υποδέχτηκαν οι γονείς του με την ελληνική σημαία.

Βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, ο 20χρονος χαρούμενος αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του, ανακουφισμένος από τον εφιάλτη που έζησε.

«Επιτέλους γύρισα σπίτι μου. Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα», δήλωσε ο 20χρονος, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο «από τον μικρό μέχρι τον μεγαλύτερο» και ιδιαίτερα την ομάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» για τη βοήθεια.

Η οικογένεια αναχώρησε ήδη για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται πως μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Elka Aristotle» έπεσαν θύματα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου.

Οι πειρατές επιτέθηκαν ενώ το πλοίο βρισκόταν 18 χλμ από το λιμάνι του Λόμε. Απήγαγαν τον Δημήτρη, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό. Δυστυχώς ο ένας Φιλιππινέζος ναυτικός δεν άντεξε τις κακουχίες, και πέθανε.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τη λήξη της ομηρίας:

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact