ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απατεώνας ζήτησε από το γιο νεκρού ιερέα… παράβολο 4.300 ευρώ!


Ο γιος του ιερέα υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβει από το ταμείο τα χρήματα για τα «έξοδα κηδείας»

Αναδρομικά από το επικουρικό ταμείο και έξοδα κηδείας που θα έφταναν το… αστρονομικό, και άκρως δελεαστικό για τις δύσκολες εποχές που ζούμε, ποσό των 21.600 ευρώ υποσχέθηκε ο «ανταποκριτής», όπως συστήθηκε, του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος (ΤΑΚΕ) στο γιο αποβιώσαντα ιερέα, από χωριό της νότιας Ηλείας, με μόνη υποχρέωσή του, την καταβολή σε Τράπεζας της περιοχής του, του ποσού 4.300 ευρώ ως παράβολο για την εκταμίευση των… αναδρομικών!

Βέβαια,όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» ο αυτοαποκαλούμενος ανταποκριτής, υπολόγιζε μάλλον χωρίς τον… ξενοδόχο ή για να ακριβολογούμε, χωρίς τον υποψιασμένο γιο του αείμνηστου ιερέα, ο οποίος, όχι μόνο δεν έπεσε στην παγίδα αλλά τον «ξεμπρόστιασε» κιόλας. Ο καλών βγήκε εκτός εαυτού, μίλησε απρεπώς στο γιο του ιερέα προσβάλλοντας ακόμα και τη μνήμη του πατέρα του, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, την «ταυτότητά» του, αυτή του… απατεώνα. Και μολονότι ο γιος του εκλιπόντος θέλησε να προλάβει το κακό και να μην «μπλέξει» κάποιος άλλος ανυποψίαστος συνάνθρωπός μας, απευθύνθηκε στο Α.Τ της περιοχής του για να διαπιστώσει, για μια ακόμα φορά ότι η ελληνική γραφειοκρατία, «επιτρέπει» σε κάθε λογής απατεώνα να δρα ανενόχλητος, εκμεταλλευόμενος τον πόνο και την ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας.

Υπέβαλε τα δικαιολογητικά και δέχθηκε τηλεφώνημα…

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ο γιος του ιερέα, περίπου δυο μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του, βρέθηκε στον Πύργο και απευθυνόμενος στην αρμόδια υπηρεσία, υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβει από το ταμείο τα χρήματα για τα «έξοδα κηδείας». Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από ιερέα – εκπρόσωπο του ΤΑΚΕ, όπως δήλωσε ο καλών, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα. Αφού τον συλλυπήθηκε για την απώλεια του πατέρα του, τον ενημέρωσε ότι έχει προκύψει ένα αναδρομικό ποσό από το Επικουρικό Ταμείο του πατέρα του και μαζί με τα έξοδα κηδείας που δικαιούται, έφτανε τις 21.600 ευρώ! Η μόνη υποχρέωση του ιδίου, θα ήταν να καταθέσει στην Τράπεζα ένα παράβολο ύψους 4.300 ευρώ σε συγκεκριμένο λογαριασμό και με τον αριθμό της κατάθεσης, θα ενεργοποιείτο αυτομάτως ο λογαριασμός για την ανάληψη του ποσού.

Ο γιος του ιερέα, όντας καλά ενημερωμένος και από τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Χρυσόστομο, για τις απάτες που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σε βάρος ιερέων, όχι μόνο για «αναδρομικά» των ταμείων τους αλλά και για δήθεν προγράμματα αναστύλωσης και επισκευών ναών, που όπως αποδεικνυόταν στην πορεία ήταν «προγράμματα –μαϊμού», κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για απάτη. Πρότεινε λοιπόν στο συνομιλητή του να μην «μπλέξουν» με την Τράπεζα, αλλά να κάνουν τη συναλλαγή διά ζώσης, δίνοντάς του το ποσό των 5.000 ευρώ και να του παραδώσει αυτός από την πλευρά του τις 21.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή έκανε το συνομιλητή να «αποκαλύψει» αμέσως την…ταυτότητά του και άρχισε να βρίζει και να βλασφημεί τον ίδιο αλλά και την μνήμη του πατέρα του, οργή που φούντωσε ακόμα περισσότερο όταν ο γιος του εκλιπόντος του διαμήνυσε ότι θα απευθυνθεί στην Αστυνομία και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

Διαβάστε περισσότερα στο www.thebest.gr.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact