ΚΟΣΜΟΣ

Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο και απήγαγαν 12 μέλη πληρώματος

Το περιστατικό συνέβη ανοιχτά της Νιγηρίας

Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Ελβετίας υπέστη επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι 12 μέλη του πληρώματός του απήχθησαν.

Το ελβετικό ΥΠΕΞ «ενημερώθηκε για μια επίθεση εναντίον του υπό ελβετική σημαία πλοίου Glarus κατά μήκος των νιγηριανών αρχών», σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωσή του η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ελβετικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τον εφοπλιστή, συνεχίζει το έγγραφο, που δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο, πειρατές επιτέθηκαν στο φορτηγό πλοίο, που μετέφερε σιτάρι από το Λάγκος στο Πορτ Χάρκορτ (νότια Νιγηρία) κι απήγαγαν 12 από τα 19 μέλη του πληρώματός του.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος στη Massoel Shipping, τη ναυτιλιακή εταιρία στην οποία ανήκει το Glarus. Σε μια ανακοίνωσή της νωρίτερα, η ναυτιλιακή ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε περίπου 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Μπόνι Άιλαντ και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές και ειδικούς για να εξασφαλίσει την ταχεία και ασφαλή απελευθέρωση αυτών που απήχθησαν». Δεν διευκρίνισε την εθνικότητα ή τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος.

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία. Πολλοί ξένοι έχουν απαχθεί τα τελευταία χρόνια στο Δέλτα του Νίγηρα, περιοχή από όπου εξορύσσεται το μεγαλύτερο μέρος του αργού που εξάγει η χώρα της Αφρικής, μολαταύτα πάντα πάμφτωχη.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας και η ακτοφυλακή ανέφεραν νωρίτερα ότι δεν ενημερώθηκαν για την απαγωγή και διαβεβαίωσαν ότι θα διενεργήσουν έρευνα.

Το 2017, από τα 16 επεισόδια σε όλο τον κόσμο στα οποία πλοία υπέστησαν επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, τα 7 καταγράφηκαν στον Κόλπο της Γουινέας. Δέκα απαγωγές συνολικά 65 μελών πληρωμάτων πλοίων έγιναν πέρυσι στα ανοικτά της Νιγηρίας.

Οι πειρατές που δρουν στα ανοικτά της Νιγηρίας, του Τόγκο και του Μπενίν είναι γενικά βαριά οπλισμένοι και εξαιρετικά βίαιοι. Καταλαμβάνουν πλοία, συχνά για πολλές μέρες, λεηλατούν τα φορτία τους και κακομεταχειρίζονται τα πληρώματά τους, που είναι όλο και λιγότερο πρόθυμα να ταξιδεύουν σε αυτή την περιοχή. Άλλοι απαγάγουν ναυτικούς και απαιτούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact