ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέλεκυς 100.000 κατασχέσεων για οφειλές σε Ταμεία και εφορία

Με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, προσκλητήρια ρυθμίσεων και… ραβασάκια για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε όσους αδιαφορούν, επιχειρούν οι υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας αφενός να “φρενάρουν” το ρυθμό αύξησης των οφειλών σε εφορίες και ταμεία, αφετέρου να «συμμαζέψουν» τα στοιχεία για τις εισπράξεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα όπου μεταξύ άλλων η ελληνική πλευρά θα θέσει ζήτημα βελτίωσης των όρων των ρυθμίσεων οφειλών.

Με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου προκύπτει ότι από τις εφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης σε 2.293 οφειλέτες που βγήκαν εκτός ρυθμίσεων και αναζητούνται 78,6 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να έχουν εισπραχθεί έως το τέλος του έτους τουλάχιστον 2 δισ ευρώ από τις παλιές οφειλές και τουλάχιστον το 25% των νέων χρεών. Αντιστοίχως από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών έχουν σταλεί προσκλητήρια για ρύθμιση σε 64.267 οφειλέτες αλλά και ειδοποιητήρια σε 94.548 οφειλέτες, οι οποίοι έχουν περιθώριο 20 ημερών πριν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Στόχος είναι να εισπραχθεί περίπου 1,5 δισ ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές “φουσκώνουν”, πάντως, μήνα με το μήνα ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και των υπέρογκων προσαυξήσεων και προστίμων. Πέρα από το στοκ των παλιών οφειλών ύψους 52 δισ ευρώ, τον Ιούλιο προστέθηκαν άλλα 1,3 δισ ευρώ, με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους να έχουν δημιουργηθεί νέες οφειλές ύψους 4,6 δισ ευρώ, ενώ από 1/1/2013 οι οφειλές που μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, ξεπερνάνε πλέον τα 15 δισ ευρώ. Οι εν λόγω οφειλέτες αγγίζουν, πλέον, τα 2,5 εκατομμύρια και μόλις σε έναν μήνα αυξήθηκαν κατά περίπου 172.000. Σε ρύθμιση έχουν υπαχθεί μόλις 1,1 δισ ευρώ και 164.204 οφειλέτες κι από αυτά έχουν εισπραχθεί περίπου 567 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη είναι η εικόνα στα Ταμεία, όπου το σύνολο των οφειλών- παλιών και νέων- αγγίζουν τα 11 δισ ευρώ και βαραίνουν 211.451 ασφαλισμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Από αυτά, σε ρύθμιση είναι μόνο τα 587 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί έως τώρα 177 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact