ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάχρονο αγοράκι γεννήθηκε με Λέπια. Το Χειρότερο όμως είναι, πως Πρέπει να του «βγάζουν» το δέρμα 2 φορές τη μέρα!

Ένα πεντάχρονο αγοράκι αγωνίζεται με μια δύσκολη και δυνητικά θανάσιμη πάθηση, που προκαλεί στο δέρμα του να μεγαλώνει με δεκαπλάσιο ρυθμό από το φυσιολογικό.

Ο Evan Fasciano, από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, γεννήθηκε με ιχθύαση τύπου αρλεκίνου, μια γενετική διαταραχή που αναπτύσσονται λέπια σε όλο το σώμα του.

Υποφέρει από τη πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας και βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο μόλυνσης. Η 33χρονη μητέρα του De De πρέπει να του κάνει δύο φορές ημερησίως μπάνιο ώστε να κάνει απολέπιση το περιττό του δέρμα.

Η μητέρα του δήλωσε: “Είμαστε πολύ αυστηροί με τη περιποίηση του δέρματος του Evan, ώστε να μην έχει λέπια, και εξαιτίας αυτού τα λέπια του είναι πολύ λεπτά, και είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν.

“Αν δεν τον κάναμε δύο φορές την ημέρα μπάνιο, τότε τα λέπια θα ήταν πιο δύσκολο να αφαιρεθούν και θα είχαν μεγαλύτερο πάχος.” Αυτός ο Πιτσιρίκος, γεννήθηκε με Λέπια σε ΟΛΟ του το Πρόσωπο και το Σώμα. Το Χειρότερο όμως είναι, πως Πρέπει να του «βγάζουν» το δέρμα 2 φορές τη μέρα! - Εικόνα1

Αυτός ο Πιτσιρίκος, γεννήθηκε με Λέπια σε ΟΛΟ του το Πρόσωπο και το Σώμα. Το Χειρότερο όμως είναι, πως Πρέπει να του «βγάζουν» το δέρμα 2 φορές τη μέρα! - Εικόνα2

“Μπορώ με τα χέρια να αφαιρέσω τα περισσότερα και στη συνέχεια χρησιμοποιώ ένα πανάκι απολέπισης. Τα χέρια και το κεφάλι του είναι τα πιο δύσκολα σημεία, γιατί εκεί το δέρμα είναι χοντρό και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια.”

Μετά το μπάνιο, χρειάζεται καλή ενυδάτωση για να μη γίνει πολύ ξηρό το δέρμα του και σκιστεί.

Επειδή το δέρμα του στεγνώνει τόσο γρήγορα, ο Evan βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο αφυδάτωσης, μπορεί να προκαλέσει κρίσεις και ηλιακά εγκαύματα. “Η υπερθέρμανση του σώματός του είναι μια πολύ τρομακτική επιπλοκή. Δε μπορεί να ιδρώσει και έτσι υπερθερμαίνεται πολύ εύκολα. Συνεχώς του δίνουμε υγρά και τροφή για να παίρνει τις απαραίτητες θερμίδες.”

Αυτός ο Πιτσιρίκος, γεννήθηκε με Λέπια σε ΟΛΟ του το Πρόσωπο και το Σώμα. Το Χειρότερο όμως είναι, πως Πρέπει να του «βγάζουν» το δέρμα 2 φορές τη μέρα! - Εικόνα3Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact