ΕΛΛΑΔΑ

Πέρασε η διατάξη που επιτρέπει αποναρκοθετήσεις από ΜΚΟ


«Εμείς σήμερα, δεν έχουμε κανένα λόγο να αναθέσουμε κάτι τέτοιο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις» διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας – «Παρών» ψήφισαν για το λόγο αυτό ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή

Με «παρών» εκ μέρους του ΚΚΕ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, υπερψηφίστηκε στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται Πρωτόκολλο διεθνούς συμβάσεως για τα εκρηκτικά κατάλοιπα πολέμου.

Κοινή ένσταση και των τριών κομμάτων, υπήρξε η δυνατότητα ανάθεσης εργασιών αποναρκοθέτησης σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως προβλέπεται στο Πρωτόκολλο της διεθνούς “Σύμβασης για απαγόρευση ή περιορισμό χρήσης ορισμένων συμβατικών όπλων που μπορούν να θεωρηθούν ως εξαιρετικώς επιβλαβή ή ως προκαλούντα αδιακρίτως αποτελέσματα».  

«Αυτή η σύμβαση έρχεται να ρυθμίσει όλα αυτά τα προβλήματα και να υποχρεώσει τα κράτη μετά τις επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν όποιο κατάλοιπο υπάρχει προκειμένου να οδηγείται προς καταστροφή, για την προστασία των λαών, των πολιτών, των παιδιών, για την προστασία όλων μας» ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εθνικής ΄Αμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Απαντώντας στις ενστάσεις των τριών κομμάτων, ο κος Λαμπρόπουλος σημείωσε πως «εδώ στη χώρα μας, ο στρατός μας έχει μια υπηρεσία εξειδικευμένων στελεχών, τα οποία ακόμα και τώρα εργάζονται στη Μακεδονία και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας μας και συγκεντρώνουν τέτοια κατάλοιπα. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε πολιτείας να αναθέσει σε τέτοια γεγονότα και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις».

«Εμείς σήμερα, δεν έχουμε κανένα λόγο να αναθέσουμε κάτι τέτοιο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Υπήρξαν ΜΚΟ οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο καταστατικό τους και σε αυτά που υπόσχονταν, υπάρχουν και ΜΚΟ που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη. Δεν θα πρέπει όλα μαζί να τα ισοπεδώνουμε» παρατήρησε ο κος Λαμπρόπουλος. «Σας λέω όμως και πάλι, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια υπηρεσία αξιόλογη που κάνει τη δουλειά της» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής ΄Αμυνας.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact