ΕΛΛΑΔΑ

Πέρασες στο ΑΠΘ; Γράψου στη σχολή με ένα γραπτό μήνυμα!


Φτιάξε account, κανε log in και γράφτηκες! Ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών για το σύνολο των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου 

Ο ήχος του κινητού ειδοποιεί για ένα νέο SMS και ένα νέο e-mail στα εισερχόμενα. Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ! Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Μπορείς να μεταβείς τώρα στην ιστοσελίδα http: //register.auth.gr . “Καλώς ήλθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο σύστημα εγγραφών. Συγχαρητήρια για την επιλογή σου. Μέσα από αυτό το περιβάλλον ετοίμασε την αίτηση εγγραφής στο Τμήμα σου, δημιούργησε μόνος σου τον προσωπικό σου ιδρυματικό λογαριασμό και αιτήσου την απόκτηση της ακαδημαϊκής σου ταυτότητας”.

Κάπως έτσι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πέρασε στη σύγχρονη εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους φοιτητές του, εγκαινιάζοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών.

Συγκεκριμένα, οι πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ ενημερώνονται από χθες με μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), για τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής που για πρώτη φορά, λειτουργεί από φέτος στο Ίδρυμα και τίθεται σε εφαρμογή για το σύνολο των πρωτοετών φοιτητών.

Μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον, ο πρωτοετής φοιτητής έχει τη δυνατότητα, γρήγορα και εύκολα, με τρία απλά βήματα, να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής, να δημιουργήσει τον ιδρυματικό λογαριασμό του, με τον οποίο έχει πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για θέματα που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών, καθώς επίσης και να αποκτήσει την ακαδημαϊκή του ταυτότητα.

Τα οφέλη που προκύπτουν, τόσο για τους πρωτοετείς φοιτητές, όσο και για το ΑΠΘ είναι μεγάλα. Συγκεκριμένα, οι πρωτοετείς φοιτητές ωφελούνται από την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής στις θυρίδες των Γραμματειών, από την άμεση απόκτηση βεβαίωσης εγγραφής, καθώς και ιδρυματικού λογαριασμού, από την πρώτη μέρα εγγραφής τους (κατάθεσης των δικαιολογητικών) και άρα πρόσβαση στο σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι φοιτητές του ΑΠΘ.

Αντίστοιχα, με την εφαρμογή του νέου συστήματος εγγραφών, οι Γραμματείες απαλλάσσονται από την καταχώρηση στοιχείων και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και επικεντρώνονται στον έλεγχο των δικαιολογητικών εγγραφής, με προφανή τα οφέλη εξοικονόμησης κονδυλίων και ανθρώπινων πόρων.

Μετά την αποστολή 5.809 μηνυμάτων sms στους πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ, 1.335 πρωτοετείς έχουν εισάγει τα στοιχεία τους στο σύστημα και απομένει η επίσκεψή τους στις Γραμματείες για την κατάθεση των δικαιολογητικών.
Το σύστημα αναπτύχθηκε από Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Τμήμα Σπουδών και είναι διαθέσιμο μέσα από την ιστοσελίδα http: //register.auth.gr

Ο Ιδρυματικός Λογαριασμός Χρήστη (institutional user account) είναι απαραίτητος για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) που παρέχονται στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα του ΑΠΘ. Οι υπηρεσίες αυτές περιγράφονται αναλυτικά στον ιστοχώρο http: //it.auth.gr και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας, όπως πρόσβαση σε βαθμολογίες, έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, ασύρματη δικτυακή πρόσβαση (wifi), θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), προσωπικό αποθηκευτικό χώρο, φιλοξενία προσωπικών ιστοσελίδων, διανομή λογισμικού.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact