ΚΟΣΜΟΣ

«Περίπου 125.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σήμερα στη Γαλλία»

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέρ

Τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ, κάνοντας επίσης γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν σε 1.385 προσαγωγές.

«Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επιπλέον, 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και αυτός ο αριθμός, επίσης, θα αυξηθεί περαιτέρω» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα συνεχιστεί και αύριο εφόσον χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από το τέλος της πορείας των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο Μπορντό, μόλις το πλήθος έφθασε στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλατεία Πε Μπερλάν, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, την ώρα που ορισμένα «κίτρινα γιλέκα» επιχειρούσαν να τους αποθαρρύνουν, ακόμα και γονατίζοντας στο έδαφος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εφόρμησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των ταραξιών, οι οποίοι έβαλαν φωτιές και απαντούσαν πετώντας πέτρες.

Η πλατεία του Δημαρχείου βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το εμπορικό κέντρο του Μπορντό. Πολλά καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη πόλη.

«Είναι η πρώτη φορά που μου ρίχνουν χημικά» είπε ο Κριστιάν, ένα «κίτρινο γιλέκο» ηλικίας 55 ετών.

«Το πρόβλημα είναι ότι θα μιλάμε (μετά) για ταραξίες και όχι για διεκδικήσεις».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact