ΚΟΣΜΟΣ

ΠΓΔΜ: Ύποπτη δραστηριότητα στο Twitter υπέρ του μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα

Το κείμενο που βασίζεται στην έρευνα της Διατλαντικής Επιτροπής για την Ακεραιότητα των Εκλογών, αναφέρει πως αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί στο Twitter, τα αποκαλούμενα bots, υποστηρίζουν την προσπάθεια συμπίεσης της προσέλευσης στις κάλπες την 30η Σεπτεμβρίου

Έντονη αύξηση της ύποπτης δραστηριότητας στο Twitter στην ΠΓΔΜ, με στόχο την μείωση της συμμετοχής στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την συμφωνία των Πρεσπών εντόπισε η Διατλαντική Επιτροπή για την Ακεραιότητα των Εκλογών, λίγα μόλις 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες στην γείτονα, σύμφωνα και με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων ΜΙΑ.

Όπως αναφέρεται το δημοψήφισμα θα είναι έγκυρο μόνον εάν η συμμετοχή φτάσει στο 50%, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι περισσότερο από το «ναι» και το «όχι» το η διαδικασία θα κριθεί στη συμμετοχή και την αποχή.

Το κείμενο που βασίζεται στην έρευνα της Διατλαντικής Επιτροπής για την Ακεραιότητα των Εκλογών, αναφέρει πως αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί στο Twitter, τα αποκαλούμενα bots, υποστηρίζουν την προσπάθεια συμπίεσης της προσέλευσης στις κάλπες την 30η Σεπτεμβρίου.

Η δραστηριότητα των bots, έχει αυξηθεί τις τελευταίες 50 ημέρες, τη στιγμή που η συμμετοχή καινούργιων λογαριασμών (αυτών που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες) αναλογεί μέχρι και στο 10% της συζήτησης για το ονοματολογικό. Ένας αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που είχε παρατηρηθεί στις πρόσφατες εκλογές σε Μεξικό και Ιταλία.

«Τα αφηγήματα που διανέμουν αυτά τα bots επιζητούν να στηρίξουν το κίνημα για μποϊκοτάρισμα (σ.σ του δημοψηφίσματος) και τους πολιτικούς ή αξιωματούχους που το έχουν υποστηρίξει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, που εδρεύει εδρεύει στην Κοπεγχάγη και έχει ιδρυθεί από τον πρώην γενικό γραμματέα του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «υπάρχει σαφώς μια συντονισμένη προσπάθεια να καταπατηθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των Μακεδόνων και να μειώσουν την ψήφο του δημοψηφίσματος».

Μάλιστα, η επιτροπή πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, αφού ισχυρίζεται ότι μέλη της έχουν «πρόσβαση σε στοιχεία» που καταδεικνύουν υπόγεια χρηματοδότηση ομάδων που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα από «άτομα» στην Ελλάδα και στη ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ΜΙΑ, μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως το 70% των ψηφοφόρων θα στήριζε την αλλαγή του ονόματος, ωστόσο μόλις το 58% προτίθεται να ψηφίσει.

Νωρίτερα, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία, ο Ζόραν Ζάεφ, με τηλεοπτικό διάγγελμα του είπε πως «Είμαστε »Μακεδόνες» και θα είμαστε για πάντα »Μακεδόνες»», καλώντας τους πολίτες της χώρας του να προσέλθουν στις κάλπες.

Ενώ, την ίδια ώρα ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κορύφωνε το εμφυλιακό κλίμα, καλώντας τους πολίτες να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα, μιλώντας μάλιστα για «ιστορική αυτοκτονία».

Πηγή:in.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact