ΓΥΝΑΙΚΑ

Πιο υγιή ψυχικά τα παιδιά μεγαλύτερων μανάδων

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ακούν συχνά ότι με το να καθυστερούν τη μητρότητα θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις πιθανότητές τους να γίνουν μανάδες, αλλά και την υγεία τη δική τους και του παιδιού τους.

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη έρευνα, τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν καλύτερη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη, σε σχέση με εκείνα που ήρθαν στον κόσμο από γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου βρήκαν, ότι τα παιδιά των μεγαλύτερης ηλικίας μανάδων έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά λάθος από μόνα τους και σχεδόν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Η γλωσσική ανάπτυξη στην ηλικία των 3 και 4 ετών είναι επίσης καλύτερη για τα παιδιά αυτά, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο αυξάνει η ηλικία της μητέρας τόσο μειώνονται και οι συγκρούσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Η έρευνα έδειξε ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας μανάδες έχουν συνήθως πιο πολλά χρήματα, σταθερότητα και εμπειρία από τις πιο νέες μητέρες.

«Η έρευνά μας έγινε έχοντας ως γνώση ότι η μέση ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα αποκτά παιδί έχει αυξηθεί αρκετά. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει κανείς να προσέξει πολύ την ηλικία που αποφασίζει να αποκτήσει ένα παιδί, η μεγαλύτερη ηλικία μιας γυναίκας δε θα πρέπει αναγκαστικά να αποτελεί ένα λόγο ανησυχίας σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών» εξήγησε η καθηγήτρια Jacqueline Barnes.

«Οι εμπειρίες ζωής που κουβαλούν οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες τις κάνουν περισσότερο ικανές να αξιοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης, που μπορεί να τις βοηθήσει να μειώσουν το άγχος που συνοδεύει τους νέους γονείς» πρόσθεσε η ίδια.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact