ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε εκδίκηση Εθνική και αφήνει ελπίδες…

Την τρίτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2020 και δεύτερη συνεχόμενη, πανηγύρισε το βραδυ της Παρασκευής (15/11) η Ελλάδα καθώς επικράτησε με 1-0 της Αρμενίας στο Ερεβάν.

Μετά την εξαιρετική εικόνα απέναντι στη Βοσνία, η νέα Εθνική του Τζον Φαν’τ Σιπ ξεπέρασε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ το εμπόδιο των Αρμένιων και έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

Οι Έλληνες διεθνείς, που ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήραν τους τρεις βαθμούς χάρις στο παρθενικό γκολ του Λημνιού με το εθνόσημο και άφησαν ελπίδες για το μέλλον.

Εκτός από τον σκόρερ, για την Ελλάδα ξεχώρισαν και οι Γαλανόπουλος, Μπακασέτας ενώ θετικός ήταν και ο Γιαννούλης. Από πλευράς Αρμενίας, ο Καραπετιάν πάλευε μόνος του ενώ διακρίθηκε και ο Μπαρσεγκιάν.

Η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τις ευκαιρίες και τον πλήρη έλεγχο και παράλληλα δεν ένιωσε σημαντική πίεση από τους Αρμένιους. Στο 8′ η «γαλανόλευκη» άγγιξε το 0-1 όταν το σουτ του Μάνταλου κατέληξε στο δοκάρι ενώ είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με Σταφυλίδη (12′) και ξανά με τον αρχηγό της ΑΕΚ (14′).

Στο 21′ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Χαμπαρτζουμιάν στον Γιαννούλη, δείχνοντάς του μάλιστα και κίτρινη κάρτα για θέατρο. Τελικά, η υπεροχή της Εθνικής μας καρποφόρησε στο 34′, με τον Λημνιό να δέχεται την πάσα του Γιαννούλη και με ωραίο τελείωμα να παίρνει το προβάδισμα. Τέσσερα λεπτά πριν από την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Καραπετιάν να αστοχεί από καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα «έπεσε» σε απόδοση, έχοντας πάντως το πάνω χέρι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ενέπνεε την ίδια σιγουρά, δίνοντας… θάρρος στους γηπεδούχους που όμως δεν της δημιούργησαν προβλήματα. Μάλιστα, τις ανήκαν ξανά οι σημαντικότερες φάσεις. Στο 47′ και στο 52′ ο Λημνιός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αϊραπετιάν όμως το αποκορύφωμα ήταν στο 79′, με τον Μασούρα να αστοχεί σε κενή εστία.

Διαιτητής ήταν ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι, με βοηθούς τους Μίχαλ Ομπούκοβιτς και Ράντοσλαβ Σιέκα (Πολωνία). Τέταρτος ήταν ο επίσης Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι.

Κίτρινες: 39′ Μπαρσεγκιάν, 77′ Χοβσεπιάν, 84′ Εντιγκαριάν – 21′ Γιαννούλης, 41′ Σταφυλίδης, 45′ Μάνταλος

ΑΡΜΕΝΙΑ (Άμπραχαμ Χασμανιάν): Αϊρεπατιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Βοσκανιάν (83′ Αβετισιάν), Τσαλισίρ, Ισχανιάν, Κ. Χοβνανισιάν, Γκριγκοριάν, Χοβσεπιάν (78′ Εντιγκαριάν), Μπαρσεγκιάν, Βαρντανιάν (59′ Σαρκίσοφ), Καραπετιάν.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός, Μάνταλος (66′ Μασούρας), Μπακασέτας (81′ Δώνης), Παυλίδης (74′ Κουλούρης).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact