ΚΟΣΜΟΣ

Πήρε «τα πάνω της» η Χίλαρι -4 μονάδες μπροστά από τον Τραμπ

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου της.

H πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της δεν φαίνεται να επηρεάζει τη στήριξη των υποστηρικτών της, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το 42% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ενώ το 38% υπέρ του Τραμπ.

Η Κλίντον, που στις περισσότερες σφυγμομετρήσεις της κυλιόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας, διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της έπειτα από το τέλος Ιουλίου, επανέκτησε το προβάδισμα αυτή την εβδομάδα έπειτα την μείωση της διαφοράς των δύο υποψηφίων στα τέλη Αυγούστου.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών καταγράφει προβάδισμα ανάμεσα στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο και όσους χαρακτηρίζονται από μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις. Ο Τραμπ εμφανίζεται να είναι προηγείται ανάμεσα στους λευκούς, τους άνδρες, τους συχνά εκκλησιαζόμενους και όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Ένα στους πέντε πιθανούς ψηφοφόρους δηλώνει πως δεν υποστηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της Ipsos, που διεξήχθη κατά το ίδιο διάστημα, οι περισσότεροι Αμερικανοί εμφανίζονται να μην ανησυχούν σχετικά με την υγεία των δύο βασικών υποψηφίων, δηλώνοντας πως το θέμα δεν «επηρεάζει» τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.579 πιθανών ψηφοφόρων και έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3%.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact