ΚΟΣΜΟΣ

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα τανκς στον κόσμο – Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Ο Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος κατέδειξε την αναγκαιότητα της ύπαρξης των βαρέων αρμάτων μάχης. Βαριά αλλά ταχεία τα τανκς μπορούσαν να κερδίσουν αστραπιαία μια μάχη.

Αυτό φάνηκε και κατά την έναρξη του πολέμου όταν οι Γερμανοί με τα άρματα του Χάιντς Γκουντέριαν εφάρμοσαν τον «αστραπιαίο πόλεμο» και αιφνιδίασαν τους συμμάχους καταλαμβάνοντας σε ελάχιστο χρόνο την Πολωνία, τις Κάτω χώρες και τη Γαλλία.

Αυτό φάνηκε και κατά το τέλος του πολέμου, όταν τα Σοβιετικά τανκς διέλυσαν στο Κουρσκ τα Γερμανικά άρματα μάχης και από κει και μετά άνοιξε ο δρόμος για την τεράστια αντεπίθεση που σταμάτησε στην καγκελαρία του Χίτλερ.

Όπως λένε οι αναλυτές στον σύγχρονο πόλεμο τα τανκς είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή του. Παρά το γεγονός ότι πλέον έχουν θανάσιμους εχθρούς (όχι όπως παλιά τις νάρκες και τα μπαζούκα) αλλά τα ελικόπτερα, και τα drone.

Οι χώρες της ΕΕ

Από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει τα περισσότερα εν ενεργεία άρματα μάχης σύμφωνα με τα στοιχεία του globalfirepower.com. Συνολικά 1.243, μετά ακολουθεί η Πολωνία με 863, η Βουλγαρία με 410, η Γαλλία με 406 κ.α Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία (δεν είναι μέλος της Ε.Ε πλέον) έχουν από 200 μέχρι 250 τανκς η κάθε μια.

Στον κόσμο

Η υπερδύναμη στα τανκς σε όλον τον κόσμος είναι η Ρωσία με 12.420. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 6.612, η Βόρεια Κορέα με 5.895, η Κίνα με 5.250, η Ινδία με 4.614. Στην 9η θέση είναι η Τουρκία με 3.022 και στην 18η η Ελλάδα με 1.243

Στις τελευταίες θέσεις (άνω της 100στής) είναι η Μολδαβία με 10 τανκς, η Βόρεια Μακεδονία με 10 τανκς, και τελευταία είναι η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία με 3 τανκς.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο σε άρματα μάχης (ΜΒΤ). Σε αυτά δεν υπολογίζονται τεθωρακισμενα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, (ΤΟΜΠ) και τεθωρακισμενα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact