ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια είναι σήμερα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα νέας μεγάλης δημοσκόπησης

Διατηρεί το προβάδισμα του ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με δώδεκα περίπου μονάδες στην πρόθεση ψήφου όπως καταγράφηκε σε νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε απόψε η εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega, με τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει τα πιο υψηλά ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς και την κ. Κωνσταντοπούλου να συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές κριτικές από τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου το προβάδισμα, μειωμένο κατά μιάμιση μονάδα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 35,1% ( 36,6% σε προηγούμενη δημοσκόπηση) ενώ η Νέα Δημοκρατία έπεται με διαφορά πλέον των δέκα μονάδων με ποσοστό 23%

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 35,1% (36,6)έναντι

ΝΔ: 23%

ΠΟΤΑΜΙ: 6%

Χ.Α.: 5,5%

ΚΚΕ: 5,4%

ΑΝ.ΕΛ: 3,7%

ΠΑΣΟΚ: 3,2%

Ένωση Κεντρώων: 2,7%

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, επικρατέστερος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνοντας 60,9% θετικές γνώμες έναντι του 38,3% που είναι οι αρνητικές. Τέταρτος σε σειρά μετά τον κ. Καμμένο και τον κ. Θεοδωράκη εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς ο οποίος συγκεντρώνει το 29,6% των θετικών απόψεων έναντι του 69,6% που είναι οι αρνητικές.

Όσον αφορά τα στελέχη της κυβέρνησης δημοφιλέστερος αποδεικνύεται ο κ. Πανούσης συγκεντρώνοντας θετικές γνώμες κατά 59,4% έναντι 23% που είναι οι αρνητικές.

Μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας συνεχίζει να διατηρεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης συγκεντρώνοντας σε ποσοστό 48,3% θετικές γνώμες (73% μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ) έναντι ποσοστού 50,5% που παρουσιάζονται οι αρνητικές.

Αντιθέτως σκληρή είναι η κριτική για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ποσοστό 61,7% να εκφράζουν αρνητικές γνώμες έναντι του 36,6% που την κρίνουν θετικά (58% θετικές γνώμες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact