ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια ερώτηση στο Google έκανε ρεκόρ αναζητήσεων μέσα σε έναν χρόνο;

Αν αναρωτιέστε γιατί ονειρεύεστε συνεχώς τον/ την πρώην σας, μην πτοείστε καθώς δεν είστε οι μόνοι, κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες και λόγω της πανδημίας, σημειώθηκε μια τεράστια αύξηση αναζητήσεων στο Google της ερώτησης «γιατί ονειρεύομαι τον πρώην».

Το 2021, έρευνα της εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ AGY47 αποκάλυψε ότι οι αναζητήσεις στο Google για το «γιατί βλέπω συνέχεια περίεργα όνειρα» αυξήθηκαν κατά 200% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ υπήρξε επίσης αύξηση 190% στους χρήστες που ρωτούσαν «γιατί βλέπω συνέχεια άσχημα όνειρα».

Και υπάρχει ένα θέμα που φαίνεται να αποτελεί επαναλαμβανόμενο θέμα για πολλούς: ο/ η πρώην σας. Τι σημαίνει όταν συνεχίζει να εμφανίζεται στον ύπνο σας και μήπως σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε κρυφά αισθήματα γι’ αυτόν/ αυτήν;

Το βρετανικό Glamour μίλησε με τη Marilyn Devonish – ιδρύτρια του TranceFormations, ενός οργανισμού coaching, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής- για να αποκωδικοποιήσει τι σημαίνουν «πραγματικά» τα πιο περίεργα όνειρά μας.

«Γιατί ονειρεύομαι τον πρώην μου»;

Τα καλά νέα είναι ότι αν ονειρεύεστε τον/ την πρώην σας δεν είστε οι μόνοι. Οι αναζητήσεις για το «Γιατί ονειρεύομαι τον πρώην μου» αυξήθηκαν κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 2.450% από το 2020 έως το 21, καθώς οι Βρετανοί προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς το ξαφνικό lockdown πυροδότησε παλιές αναμνήσεις από προηγούμενες σχέσεις.

«Το να ονειρεύεσαι τον πρώην σου θα μπορούσε να είναι μεταφορικά όνειρο για τις στιγμές που πέρασαν και θλίψη για την απώλεια αυτών των στιγμών.

«Αν αισθάνεστε ότι ο πρώην σας σας “εγκατέλειψε”, αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την αυτοαποδοχή, το ότι δεν σας φροντίζουν ή το ότι αισθάνεστε παραμερισμένοι. Αν κυριαρχούσατε στη σχέση, θα μπορούσε να είναι μια υπενθύμιση για να ανακτήσετε τη δύναμή σας και να επιβεβαιώσετε τη δική σας αίσθηση δύναμης».

«Γιατί ονειρεύομαι ότι πέφτω»;

Σύμφωνα με τη μελέτη, το δεύτερο πιο συνηθισμένο όνειρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το όνειρο ότι κάποιος πέφτει, με μια καταπληκτική αύξηση 600% στις αναζητήσεις για το «τι σημαίνει όταν ονειρεύεσαι ότι πέφτεις».

«Το να πέφτεις μπορεί να σημαίνει ότι είσαι αβέβαιος, εκτός ελέγχου, καταβεβλημένος ή σαν ο έλεγχος να έχει αφαιρεθεί από τα χέρια σου. Μπορεί να έχετε χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ή να νιώθετε άγχος, κάτι που είναι λογικό καθώς η φυσιολογική ζωή έχει προσωρινά αφαιρεθεί», εξηγεί η Devonish.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact