ΥΓΕΙΑ

Ποια η διαφορά στην επικινδυνότητα μεταξύ AstraZeneca και J&J;

Για τη πιθανότητα εμβολιασμών παιδιών και εφήβων 12-16 ετών και στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφερόμενος σε μελέτες που γίνονται.

Ο καθηγητής τόνισε ότι «Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα εμβόλια, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά.

Αν τελικά προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους», δείχνοντας ότι η τελική απόφαση θα παρθεί μετά τα μέσα Αυγούστου.

Αυτό που ξεκαθάρισε ο καθηγητής είναι ότι πρέπει να πέσει το βάρος της εκστρατείας εμβολιασμών στους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και σε ένα από τα σημεία που προβληματίζουν τους πολίτες, όσον αφορά τις παρενέργειες που οδηγούν σε θρομβοεμβολές μετά από εμβολιασμούς με τα σκευάσματα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

O κος Μανωλόπουλος αναφέρθηκε ειδικά στους εμβολιασμούς των κάτω των 30 ετών, μόνο με το σκεύασμα της J&J βάζοντας στη συζήτηση τα στατιστικά των παρενεργειών θρομβώσεων των δύο εμβολίων:

«Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», τόνισε ο καθηγητής φαρμακολογίας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact