ΥΓΕΙΑ

Ποια η διαφορά στην επικινδυνότητα μεταξύ AstraZeneca και J&J;

Για τη πιθανότητα εμβολιασμών παιδιών και εφήβων 12-16 ετών και στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφερόμενος σε μελέτες που γίνονται.

Ο καθηγητής τόνισε ότι «Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα εμβόλια, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά.

Αν τελικά προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους», δείχνοντας ότι η τελική απόφαση θα παρθεί μετά τα μέσα Αυγούστου.

Αυτό που ξεκαθάρισε ο καθηγητής είναι ότι πρέπει να πέσει το βάρος της εκστρατείας εμβολιασμών στους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και σε ένα από τα σημεία που προβληματίζουν τους πολίτες, όσον αφορά τις παρενέργειες που οδηγούν σε θρομβοεμβολές μετά από εμβολιασμούς με τα σκευάσματα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

O κος Μανωλόπουλος αναφέρθηκε ειδικά στους εμβολιασμούς των κάτω των 30 ετών, μόνο με το σκεύασμα της J&J βάζοντας στη συζήτηση τα στατιστικά των παρενεργειών θρομβώσεων των δύο εμβολίων:

«Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», τόνισε ο καθηγητής φαρμακολογίας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact