ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα δουν χρήματα την Πέμπτη στους λογαριασμούς τους

Πάνω από 1.500.000 δικαιούχοι επιδομάτων πληρώνονται την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, καθώς πιστώνονται τα επιδόματά τους και μάλιστα διπλά για ορισμένες κατηγορίες.

Ειδικότερα, θα δοθεί η διπλή καταβολή του ύψους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η οποία θα πιστωθεί σε όσους είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πρόκειται για 256.562 οικογένειες με συνολικά 482.335 μέλη, που θα είναι οι ωφελούμενοι. Στους συγκεκριμένους θα δοθεί, τον Δεκέμβριο, διπλό το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν. Αναφορικά με τα ποσά, για παράδειγμα, νοικοκυριό με ένα άτομο και μηδενικό εισόδημα θα λάβει 400 ευρώ αντί για 200 ευρώ.

Το επίδομα περικόπτεται στα 100 ευρώ τον μήνα (άρα θα λάβει 200 ευρώ συνολικά τον Δεκέμβριο), αν έχει εισόδημα 600 ευρώ το τελευταίο 6μηνο. Επίσης, διπλή θα καταβληθεί και η έκτη και τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού 2020 σε 900.000 δικαιούχους. Η δόση αφορά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ το σχετικό ποσό καλύπτει περίπου 1.500.000 παιδιά.

Πιστώνεται επίσης το επίδομα στέγασης για όσους είχε εγκριθεί η αίτησή τους έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ νέες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος επιδότησης στεγαστικών δανείων «Γέφυρα» σε όσους δανειολήπτες έχει εγκριθεί η αίτησή τους από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Την τελευταία εργάσιμη του μήνα πληρώνονται και τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Δεκεμβρίου σε 130.000 δικαιούχους.

Καταβάλλεται το επίδομα γέννησης με βάση τον Νόμο 4659/2020, στους δικαιούχους που απέκτησαν παιδιά εντός του τρέχοντος έτους. Τέλος, θα πληρωθεί το επίδομα οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, το οποίο αφορά τη διετία 2019-2020.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact