ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμο NATO – Ρωσίας φοβάται το ένα τρίτο των Γερμανών


Την Τετάρτη το NATO ανακοίνωσε πως θεωρεί ότι η Ρωσία ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία και ότι έχει συγκεντρώσει 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες

Ο ένας στους τρεις Γερμανούς θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO εξαιτίας της σύρραξης στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι Γερμανοί -η χώρα των οποίων καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και χωρίστηκε στην Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία- εγκρίνουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να αποτρέψει μια κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO, σύμφωνα με την έρευνα.

Για μεγάλο διάστημα, η γερμανική κυβέρνηση απέφευγε να ικανοποιήσει το αίτημα των ΗΠΑ να επιβληθούν πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία φέτος. Ωστόσο, μετέβαλε τη θέση της έπειτα από την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη το NATO ανακοίνωσε πως θεωρεί ότι η Ρωσία ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία και ότι έχει συγκεντρώσει 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της χώρας αυτής.

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύει το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Stern καταδεικνύει ότι το 33% των ερωτηθέντων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πολέμου λόγω της ουκρανικής κρίσης, ενώ το 62% θεωρεί απίθανο έναν ευρύτερο πόλεμο. Το 41% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη την 30ή και την 31η Ιουλίου, ανέφερε ότι πόλεμος είναι πιθανός, ενώ μεταξύ των ανδρών το ποσοστό αυτό ήταν κατά πολύ υποδεέστερο, 21%.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact