ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» μεταξύ του γιού Τεμπονέρα και του Κώστα Μπακογιάννη για τους δολοφόνους των πατεράδων τους

Ενας ιδιότυπος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην οικογένεια Μπακογιάννη και Τεμπονέρα με αφορμή την διάταξη για την αποφυλάκηση του Σάββα Ξηρού.

Δολοφονίες στη Δεξιά και στην Αριστερά

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας Μπακογιάννης -ο πατέρας του Παύλος δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη- επέκρινε με δριμύτητα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, η οποία επισκέπτεται τους τρομοκράτες στη φυλακή και συνομιλεί μαζί τους.

Η κ. Λέβα συνέχισε την διένεξη και κατά την συζήτηση της διάταξης στη Βουλή. Το βράδυ της Τρίτης έκανε αναφορά στον δολοφονηθέντα Παύλο Μπακογιάννη σχολιάζοντας:

«Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα», ενώ απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ μίλησε για τον δικό της πατέρα τονίζοντας ότι ο βασανιστής του τον ρώτησε πόσα παιδιά είχε. Η αίθουσα, μετά τα λεγόμενα της Βασιλικής Λέβα πήρε «φωτιά».

Ο γιός του Τεμπονέρα μίλησε

Εμμεση απάντηση στους επικριτές της διάταξης που φέρνει η κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού δίνει ο γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή-εξέχοντος μέλους της αριστεράς στην Αχαΐα Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης.

Ο  Διονύσης Τεμπονέρας έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας ότι ο δολοφόνος του πατέρα του, Γιάννης Καλαμπόκας ενώ είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά, ενώ στη δίκη του τον είχαν υπερασπιστεί τρεις δικηγόροι-πρωτοκλασάτα στελέχη της Δεξιάς.

«Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!» γράφει μεταξύ άλλων ο γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή, στέλνοντας σαφή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και στις κραυγές των συγγενών του Παύλου Μπακογιάννη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού λόγω αναπηρίας.

Παρατίθεται η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα στο Facebook, ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖA:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

»Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact