ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» μεταξύ του γιού Τεμπονέρα και του Κώστα Μπακογιάννη για τους δολοφόνους των πατεράδων τους

Ενας ιδιότυπος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην οικογένεια Μπακογιάννη και Τεμπονέρα με αφορμή την διάταξη για την αποφυλάκηση του Σάββα Ξηρού.

Δολοφονίες στη Δεξιά και στην Αριστερά

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας Μπακογιάννης -ο πατέρας του Παύλος δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη- επέκρινε με δριμύτητα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, η οποία επισκέπτεται τους τρομοκράτες στη φυλακή και συνομιλεί μαζί τους.

Η κ. Λέβα συνέχισε την διένεξη και κατά την συζήτηση της διάταξης στη Βουλή. Το βράδυ της Τρίτης έκανε αναφορά στον δολοφονηθέντα Παύλο Μπακογιάννη σχολιάζοντας:

«Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα», ενώ απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ μίλησε για τον δικό της πατέρα τονίζοντας ότι ο βασανιστής του τον ρώτησε πόσα παιδιά είχε. Η αίθουσα, μετά τα λεγόμενα της Βασιλικής Λέβα πήρε «φωτιά».

Ο γιός του Τεμπονέρα μίλησε

Εμμεση απάντηση στους επικριτές της διάταξης που φέρνει η κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού δίνει ο γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή-εξέχοντος μέλους της αριστεράς στην Αχαΐα Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης.

Ο  Διονύσης Τεμπονέρας έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας ότι ο δολοφόνος του πατέρα του, Γιάννης Καλαμπόκας ενώ είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά, ενώ στη δίκη του τον είχαν υπερασπιστεί τρεις δικηγόροι-πρωτοκλασάτα στελέχη της Δεξιάς.

«Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!» γράφει μεταξύ άλλων ο γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή, στέλνοντας σαφή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και στις κραυγές των συγγενών του Παύλου Μπακογιάννη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού λόγω αναπηρίας.

Παρατίθεται η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα στο Facebook, ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖA:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

»Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact