ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς με τον αριθμό των θυμάτων συνεχώς να αυξάνεται.

Σε μία τελευταία εξέλιξη το Ισραήλ ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας σε τρόφιμα, νερό, ρεύμα και καύσιμα. Σε ό,τι αφορά το πεδίο των μαχών, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι περίπου 100.000 έφεδροι στρατιώτες βρίσκονται στον φράχτη με τη Γάζα.

Ο πόλεμος σε κοντινή απόσταση από τη χώρα μας θα έχει άμεσες επιπτώσεις.

Πρόκειται για τις εξής:

Πρόσφυγες: Αύξηση του αριθμού των ατόμων που έρχονται στην Ελλάδα από την Παλαιστίνη.

Επενδύσεις: Ενδεχόμενη μείωση των επενδύσεων Ισραηλινών στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει «έκρηξη», ιδιαιτέρως στον τομέα των ακινήτων.

Ελληνοτουρκικά: Ο πόλεμος βάζει «φρένο» στην επαναπροσέγγιση του Ισραήλ με αραβικά κράτη που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θεωρείται πως πίσω από τον πόλεμο βρίσκονται τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία, η οποία παρουσιάζεται ως το κράτος-προστάτης των σουνιτών. Η επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και η ενδεχόμενη εμπλοκή της πρώτης στη σύγκρουση με την παροχή βοήθειας στη Χαμάς, φέρνει τον πόλεμο στην πόρτα της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, μία Τουρκία σε διπλωματική σύγκρουση με το Ισραήλ την καθιστά «επικίνδυνη» για την πολιτική που ακολουθεί, αφού σε δύσκολες στιγμές μετακινεί την ένταση προς τα ελληνοτουρκικά, φανατίζοντας πολίτες με θεωρίες όπως της υποτιθέμενης Γαλάζιας Πατρίδας.

Ενέργεια: Ενδεχόμενη αύξηση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα λόγω μείωσης εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή.

Γεωργικά προϊόντα: Η Ευρώπη ο μεγαλύτερος εταίρος του Ισραήλ. Η Ελλάδα εισάγει και εξάγει μεγάλες ποσότητες φρούτων, λαχανικών, γάλακτος και ζώων από το Ισραήλ και η πολεμική σύγκρουση ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και πρωτίστως να αυξήσει ραγδαία τις τιμές.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact