ΚΟΣΜΟΣ

Πόλη – φάντασμα το Κίεβο! Έτοιμοι για τη μεγάλη επίθεση οι Ρώσοι

Δεκαπέντε μέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ήχησαν πρώτη φορά οι σειρήνες του πολέμου στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν, στο οποίο ανακοίνωσε την κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία, το Κίεβο βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν παραταχθεί λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και ετοιμάζονται για την τελική επίθεση και την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη Ρώσοι κομάντος έχουν εισβάλει στο Κίεβο και προσπαθούν να αφοπλίσουν τις ομάδες των Ουκρανών που αντιστέκονται.

Αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν στο CNN ότι μαίνονται σφοδρές μάχες σε πολλές κατευθύνσεις γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, τη στιγμή που οι προσπάθειες για διπλωματική λύση αποβαίνουν απελπιστικά άκαρπες.

Η περιφερειακή διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες διαδρομές πέρα από την πρωτεύουσα λόγω των σφοδρών μαχών, συμπεριλαμβανομένου του κύριου αυτοκινητόδρομου προς τα δυτικά προς το Ζίτομιρ και της πόλης Μακάριβ, που βρίσκεται σε αυτή τη διαδρομή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι περιοχές στα βόρεια παραμένουν από τις πιο επικίνδυνες, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων Μπούσα, Ιρπίν και Χοστομέλ, καθώς και της συνοικίας Βίσοροφ βόρεια της πρωτεύουσας.

Η διοίκηση ανέφερε νέες μάχες σε οικισμούς γύρω από το Μπροβάρι, που βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Δνείπερο, ανατολικά από την πρωτεύουσα. «Η εκκένωση μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις Μπούχα, Ιρπίν, Χοστόμελ και Μποροντιάνκα έχει προγραμματιστεί σήμερα», δήλωσε η διοίκηση, μετά από περιορισμένη επιτυχία στην εκκένωση αμάχων από αυτές τις περιοχές την Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα – περίπου οι μισοί κάτοικοί της.

Ο δήμαρχος Κιέβου δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι «ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν το Κίεβο». «Το καθήκον τους από την πρώτη μέρα του πολέμου είναι να περικυκλώσουν το Κίεβο, να το περικυκλώσουν και μετά να συνεχίσουν να επιτίθενται, να ανατρέψουν την κυβέρνηση», είπε. «Τώρα το Κίεβο έχει γίνει φρούριο, κάθε δρόμος και κάθε κτίριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact