ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» στο αίτημα της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών να έρθει στην Ελλάδα

Η ίδια ζήτησε να επισκεφτεί την Αθήνα μετά το άδειασμά της από τον Πρόεδρο της Αυστρίας

Με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ήρθε σε επαφή η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της Αυγής, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Αυστρίας ότι έμεινε έκπληκτος για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, κατά τις ίδιες πηγές, ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις για τη διάσκεψη που συγκάλεσε εξωθεσμικά αλλά και για τη γενικότερη στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό.

Το αίτημα της Αυστριακής υπουργού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αυγής, δεν έγινε δεκτό, καθώς όπως επισημάνθηκε για να γίνει μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει πρώτα η Αυστρία να πάρει πίσω τα μέτρα που έχει λάβει για τα σύνορά της.

Σημειώνεται ότι την έκπληξή του για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στην χθεσινή Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία συγκλήθηκε εξωθεσμικά από τους Αυστριακούς υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

«Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός πρόεδρος, υπονοώντας την επισήμανση για την απουσία της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, τόνισε μάλιστα ότι ο ίδιος είναι «ένας άνθρωπος του διαλόγου και της συζήτησης».

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Αυστρίας στο προσφυγικό ανακάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact