ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ένα videogame μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων

Μπορεί να δώσει πολλές λεπτομέρειες που ίσως να μην ήταν «εμβανείς»

Από το σοκ που προκάλεσε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, στο εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θαύμασαν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και στάθηκε όρθιο απέναντι σε πολέμους και βανδαλισμούς, προσπαθεί να συνέλθει η ανθρωπότητα.

Οι φλόγες έσβησαν μετά από αρκετές ώρες και τεράστιες προσπάθειες των γαλλικών Αρχών, ωστόσο προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του ναού. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστεί ο ναός περεταίρω ζημιές, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Η πλήρης αναστύλωση του ναού ίσως να διαρκέσει και δεκαετίες, καθώς το βέλος, η στέγη και ορισμένα ξυλόγλυπτα καταστράφηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά. Οι υπεύθυνοι πιθανώς θα βασιστούν κυρίως στην τρισδιάστατη χαρτογράφηση για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημά τους. Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τους φανεί χρήσιμο, ακόμη και ένα videogame.

Πρόκειται για το παιχνίδι της Ubisoft, Assassin’s Creed, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από εκεί. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin’s Creed Unity», διαδραματίζεται στο Παρίσι, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Η γραφίστας του παιχνιδιού Caroline Miousse χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων. Μάλιστα, η λεπτομέρεια με την οποία απεικονίζεται το εμβληματικό αυτό κτίριο είναι παροιμιώδης.

Η Miousse με τη βοήθεια ενός ιστορικού κατάφερε να «αντιγράψει« τον καθεδρικό ναό σε κλίμακα 1:1, αλλά και να αναπαραστήσει λεπτομερώς πολλά από τα έργα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν είναι 100% ακριβές, καθώς τα κωδωνοστάσια του ναού προστέθηκαν στη συνέχεια, από την εποχή κατά την οποία διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης, ενώ πολλά από τα έργα τέχνης που κοσμούν το εσωτερικό του ναού προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και δεν ήταν δυνατό να απεικονιστούν με λεπτομέρεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact