ΥΓΕΙΑ

Πως Φτιάχνουμε Τσάι Ιβίσκου

Είναι κάτι περισσότερο από μια νόστιμη συνταγή για τσάι ιβίσκου και θα το συνδυάσουμε με αρωματικό δυόσμο, μπορείτε να το φτιάξετε ζεστό είτε κρύο, για να ζεσταθείτε τις κρύες μέρες του χειμώνα που διανύουμε ή να δροσιστείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το τσάι ιβίσκου έχει πλούσια ευεργετικά οφέλη για την υγεία και είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε.

 

Τα οφέλη από το τσάι ιβίσκου

Τα άνθη του ιβίσκου υπάρχουν σε αφθονία και καλλιεργούνται σε όλον τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, έχουν δείξει ότι ο ιβίσκος είναι αρκετά επωφελής για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, και όσους έχουν ήπια αρτηριακή πίεση. Ο ιβίσκος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των υπερβολικών και χρόνιων φλεγμονών.

πως-φτιάχνουμε-τσάι-ιβίσκου

Τα οφέλη του δυόσμου

Ο Νόστιμος δυόσμος είναι ένα αρωματικό φυτό και βότανο που βοηθά στην καλύτερη διαδικασία της πέψης και σε ένα υγιές κυκλοφορικό, ανακουφίζει από κράμπες και χαλαρώνει τους μύες. Ο δυόσμος έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές, ότι μπορεί να βοηθήσει γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Συνταγή για παγωμένο τσάι ιβίσκου και δυόσμου

πως-φτιάχνουμε-τσάι-ιβίσκου-2

Αυτό το νόστιμο και δροσιστικό ποτό θα σας ξεδιψάσει σε μια καυτή και καλοκαιρινή μέρα, ή μπορείτε να το πιείτε ζεστό, για να σας ζεστάνει αυτή την εποχή, που μπαίνουμε στις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Ο δυόσμος είναι ένα αρωματικό φυτό, ενώ ο ιβίσκος μας δίνει μια ελαφρώς ξινή και πικάντικη γεύση. Μαζί με το δυόσμο και τον ιβίσκο, θα σας προτείναμε να βάλετε και μερικά ακόμη φρέσκα βότανα από τον κήπο σας όπως ένα κλαδάκι λεβάντας, ένα φύλλο νεροκάρδαμο, ρίγανη, θυμάρι, εστραγκόν, μερικά κλωναράκια λεμονόχορτο ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας που πιστεύετε ότι θα σας αρέσει και θα το αναδείξει ακόμα περισσότερο. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προαιρετικά, σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο από αυτά ακολουθήστε την βασική συνταγή με τσάι ιβίσκου και μέντας.

Πως να φτιάξουμε το δροσιστικό ρόφημα ιβίσκου

Θα χρειαστείτε:

  • 20 γραμμάρια φρέσκο δυόσμο – περίπου μια χούφτα –
  • 5 γραμμάρια αποξηραμένα άνθη ιβίσκου – περίπου 2 κουταλιές της σούπας –
  • 12 γραμμάρια άλλων φρέσκων βοτάνων (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά μέλι (για γεύση)

Διαδικασία:

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα βότανα και μυρωδικά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο, χωρητικότητας τουλάχιστον 2 λίτρων και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ιβίσκο.

 

Ρίχνουμε 1,5 λίτρα βραστό νερό πάνω από τα βότανα και ανακατεύουμε, αφήνουμε για 10 – 15 λεπτά, σκεπάζοντας το στόμιο του βάζου.

πως-φτιάχνουμε-τσάι-ιβίσκου-4

Σουρώνουμε το μείγμα καλά και ανακατεύουμε – χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι και από κάτω ένα χωνί, εγώ με αυτό τον τρόπο τοποθετώ το μείγμα από τα ροφήματα μέσα στο βάζο – όσο είναι ακόμα ζεστό προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά ώστε να αφομοιωθεί πλήρως με το τσάι ιβίσκου.

πως-φτιάχνουμε-τσάι-ιβίσκου-5

Μπορείτε να το πιείτε όσο είναι ακόμα ζεστό αν θέλετε ένα ζεστό ρόφημα. Αν θέλετε μόνο μια μερίδα προσαρμόστε τα υλικά ανάλογα, η ποσότητα που χρησιμοποιήσαμε βγάζει 7 φλιτζάνι των 200 ml.

Αν θέλετε ένα παγωμένο ρόφημα ιβίσκου αφήστε το να κρυώσει με ανοιχτό καπάκι και μόλις αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, κλειστέ και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Περίπου 10 – 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, γεμίστε το υπόλοιπο του βάζου με παγάκια. Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει περίπου 2 λίτρα τσάι ιβίσκου, που πρέπει να το καταναλώσετε σε 24 ώρες.
Votanon Kipos

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact